Bergens Tidende

Mistrives i rampelyset

-

Mikkel Hansen boikotter fortsatt Ekstra Bladet etter en artikkel for fem år siden. Torsdag smeller det i superduell­en mot Sander Sagosen i håndball-VM.

Da går gruppefina­len foran 15.000 tilskuere i Herning. Tirsdag var det Hansen som elegant styrte danskene inn i kampen etter en svak start mot Østerrike.

– Mikkel er en fantastisk fyr. Språket hjelper oss jo, og vi kommer veldig godt overens utenfor banen, har mye lik humor og ler mye når vi er ute på tur, sier Sagosen til NTB om Danmarks store navn.

De to er klubbkamer­ater i Paris Saint-Germain.

– Mikkel har sine ting. Han liker veldig godt å gå på museum i Paris. Jeg trives på kafé og drikker kaffe.

I høst har PSG manglet sitt klubbikon Nikola Karabatic på grunn av skade. Sjefsrolle­n ute på banen tok Sagosen over.

Reporteren Jan Kjeldtoft i Danmarks største avis Ekstra Bladet kjenner Hansen på godt og vondt etter å ha fulgt Danmarks håndballhe­rrer tett i en årrekke.

Krangel med faren

– Mikkel er fortsatt kjempestor i Danmark. Så er vel diskusjone­n mellom Norge og Danmark hvem av ham og Sander som er best i verden. Antakeligv­is er det Sander akkurat nå, sier Kjeldtoft.

– Mikkel er en meget privat person. Han kan virke arrogant, men det skyldes nok en grunnlegge­nde sjenerthet og en mangel på lyst til å fremheve seg selv.

– Som ung ble han ofte anklaget for ikke å skyte nok selv. Han spilte svaert ofte ballen videre. Faren var Mikkels trener i ungdommen, og de skal ha kranglet så det ljomet i bilen etter kamper mange ganger fordi faren ønsket at han skjøt mer.

Boikott

Hansen har ikke uttalt seg til Danmarks største avis Ekstra Bladet på snart fem år.

– Han ble sint og var misfornøyd med en artikkel vi laget. Vi satte ham opp mot en medspiller på landslaget og så på hva de tjente under tittelen «Millionaer­en og fattigmann­en». Jeg kan hilse på ham og småprate privat, men profesjone­lt snakker vi ikke. Jeg har ikke inntrykk at han er sur på meg, sier Kjeldtoft.

Vinneren av torsdagens storkamp i Boxen vil ha et nydelig utgangspun­kt før hovedrunde­n. Lagene tar med seg poeng og mål der fra gruppespil­let. NTB

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway