Bergens Tidende

– Jeg ville spille for Brann, men det gikk ikke sånn

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no MAGNUS WIKAN

Markus Olsen Pettersen snakker om utlånet til Nest-Sotra og signalene fra Brann.

Markus Olsen Pettersen (19) fikk åtte seriekampe­r å vise seg i da Brann-sesongen 2018 gikk mot slutten. Den unge keeperen sto godt, men ikke feilfritt. Mange mente høstens utvikling var spennende nok til at Brann burde satse på ham som sin nummer én på streken. Brann valgte annerledes. – Jeg ville spille i Brann, men det gikk ikke sånn, sier Markus Olsen Pettersen.

Mandag ble utlånsavta­len med Nest-Sotra offentligg­jort. Det var en varslet formalitet. At Pettersen skulle lånes ut, ble svaert tydelig da Brann signerte Eirik Holmen Johansen (26) sist mandag. Nå skal Pettersen vokte mål i 1. divisjon, ikke Eliteserie­n.

Har satt seg to mål

– Tenkte du at det du gjorde for Brann i høst var nok til å få sjansen i år?

– Jeg håpet på det, men det gikk ikke sånn. Jeg følte jeg gjorde det bra og at jeg taklet det å spille. Når Brann mente jeg ikke var god nok nå, må jeg bare ta utfordring­en. Det gjør jeg. Det blir fint å spille 1. divisjon, og jeg ser det ikke som en nedtur å gå dit, sier Pettersen.

Et resultat av klubbskift­et, er trolig at han spiller alle kampene. Til Sotra tar han med seg to personlige mål:

Gjøre som fjorårets Nestkeeper, Egil Selvik, og bli kåret til divisjonen­s beste i posisjonen.

Vende tilbake til Brann som en bedre keeper.

Om Branns signaler

Pettersen sier han ikke har brukt mye energi på fotballfre­mtiden sin. At det gikk mot utlån, fikk han beskjed om da sesongen var slutt. Han lar seg heller ikke knekke av at Branns nye keeper, Eirik Holmen Johansen, fikk fireårskon­trakt. Det mente BT-kommentato­r Anders Pamer i praksis var et farvel til «Branns største talent».

– Hvilket signal synes du keeperkjøp­et var til deg?

– Det er mange forskjelli­ge signaler du kan få. Det kan tolkes negativt med den fireårskon­trakten. Så er det ting Brann sier til meg, som dere ikke får vite, som jeg mener er positive.

Slik svarte Soltvedt

BT har konfronter­t Brannsport­ssjef Rune Soltvedt med keepervalg­ene klubben har tatt.

– Markus er innforståt­t med at han er ønsket i klubben og ønsket med videre ut over sin nåvaerende kontrakt. Han er en fremtidig konkurrent på lik linje med de andre keeperne, svarte Soltvedt sist uke.

Brann-sjefen innså videre at noen kan oppfatte fireårsavt­alen til Eirik Holmen Johansen som et negativt signal overfor Pettersen.

– Men det er veldig viktig å presisere at vi som klubb tror på Markus, sa Soltvedt.

Det gjør de også i Nest-Sotra. – Jeg er sikker på at han har det som skal til. Han er uredd og offensiv, med ekstremkva­liteter på streken, sier Nest-trener Steffen Landro.

Som legger til:

– Jeg er 100 prosent sikker på at Markus vil bli førstekeep­er i Brann, når han er moden for det.

Når Brann mente jeg ikke var god nok nå, må jeg bare ta utfordring­en. Det gjør jeg. Det blir fint å spille 1. divisjon, og jeg ser det ikke som en nedtur å gå dit.

Markus Olsen Pettersen

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? PÅ UTLÅN: Markus Olsen Pettersen lånes ut fra Brann til Nest-Sotra i 2019. Keeperen fra Askøy sto åtte seriekampe­r for Brann i fjor. – Jeg skal fortsatt spise frokost på Stadion et par dager i uken, forteller Pettersen.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ PÅ UTLÅN: Markus Olsen Pettersen lånes ut fra Brann til Nest-Sotra i 2019. Keeperen fra Askøy sto åtte seriekampe­r for Brann i fjor. – Jeg skal fortsatt spise frokost på Stadion et par dager i uken, forteller Pettersen.
 ?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? FIKK SJANSEN: Da Samuel Sahin-Radlinger ble skadet, fikk Markus Olsen Pettersen stå i mål for Brann. Trener Lars Arne Nilsen til venstre.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK FIKK SJANSEN: Da Samuel Sahin-Radlinger ble skadet, fikk Markus Olsen Pettersen stå i mål for Brann. Trener Lars Arne Nilsen til venstre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway