Bergens Tidende

Carlsen storspilte og brøt remisrekke­n

-

Etter 21 remis på rad i langsjakk, tok Magnus Carlsen endelig en seier igjen. Jorden van Foreest (19) ble lett match for verdensmes­teren.

Nederlands stormester van Foreest lå sist i turneringe­n med sitt ene poeng foran onsdagens parti, og han var i realiteten uten sjanse med hvite brikker i Wijk aan Zee-turneringe­n. Det var klassefors­kjell mellom tenåringen og den norske verdensmes­teren.

– Det er åpenbart at jeg har irritert meg over den lange rekken med remis. Det er jeg ikke vant til, og uten at det har vaert altfor mange muligheter til seirer heller. Jeg er fornøyd med at den rekken ble brutt, sa Carlsen i et intervju som er lagt ut på Twitter av arrangøren.

Van Foreest startet friskt, og det var relativt jevnt til rundt 23 spilte trekk, men Carlsen snudde del hele stort til egen fordel i løpet av de neste få trekkene. Etter trekk 30 viste computeren at det var 45 prosents sjanse for at Carlsen ville vinne, og kommentato­rene til TV 2 mente at partiet neppe ville gå til 40 trekk. I tillegg til den fine stillingen hadde Carlsen en times overvekt tidsmessig.

I det 34. trekket var det over. Nederlende­ren ga opp, og Carlsens seier var et faktum.

– Det startet bra, og jeg trodde det skulle bli morsomt, men ganske raskt ble det nokså mye mindre morsomt. Jeg fikk meg en sjakkleksj­on, sa van Foreest.

Det var Carlsens første seier i 2019, og han har ikke tapt på sine siste 33 partier. Hans siste tap kom mot Shakhriyar Mamedyarov 31. juli 2018. Mamedyarov er Carlsens neste motstander i Wijk aan Zee-turneringe­n fredag. Torsdag er hviledag.

Med ett poeng og totalt tre av fem mulige poeng hoppet Carlsen opp til tredjeplas­s på sammenlagt­listen i turneringe­n, et halvt poeng bak Jan Nepomniasj­tsji og Ding Liren.

 ?? ARKIVFOTO: FRANK AUGSTEIN, AP ?? TREDJEPLAS­S: Magnus Carlsen ligger nå på tredjeplas­s i Wijk aan Zee-turneringe­n.
ARKIVFOTO: FRANK AUGSTEIN, AP TREDJEPLAS­S: Magnus Carlsen ligger nå på tredjeplas­s i Wijk aan Zee-turneringe­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway