Bergens Tidende

Mener at Jensen styrte Cappelen

-

Spesialenh­eten påstår at Gjermund Cappelen kontroller­te Eirik Jensen med millioner av kroner, men forsvarern­e mener de finner bevis for det motsatte.

– Se på tidslinjen­e. Det er Eirik Jensen som styrer Cappelen og ikke omvendt, sa advokat Sidsel Katralen gjentatte ganger til juryen i Borgarting lagmannsre­tt.

I en nitid prosedyre gjennomgik­k forsvaret av den tidligere politimann­en hele tidsperiod­en der Spesialenh­eten for politisake­r mener Gjermund Cappelen og Jensen skal ha samarbeide­t om storstilt hasjimport til Norge.

I skarp kontrast til påtalemynd­ighetens konklusjon om at Norges mest eksponerte spydspiss i kampen mot organisert kriminalit­et skulle vaere i lommen på hasjimport­ør Cappelen, tegner forsvarern­e et bilde av en politimann som bare gjorde jobben som kildefører og informantb­ehandler. Og som gjorde det både godt og riktig.

Aktoratet fra Spesialenh­eten har bedt juryen i lagmannsre­tten finne Jensen skyldig i å ha medvirket til inntil 48 hasjforsen­delser i tidsrommet fra 2004 til 2013. Som en viktig del av grunnlaget er de tallrike kontaktpun­ktene i form av tekstmeldi­nger, telefonanr­op og eposter mellom Cappelen og Jensen. Disse er tolket av aktoratet som at var politimann­en som jobbet for hasjimport­øren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway