Bergens Tidende

Guardiola: – Målforskje­ll kan avgjøre Premier League

-

Manchester City-manager Pep Guardiola spår en intens Premier League-vår.

Han tror kampen om serietitte­len vil vare helt til siste runde.

I øyeblikket er City tre poeng bak Liverpool på tabelltopp­en, men de lyseblå tar over serieledel­sen med seier over Everton onsdag kveld. Det gjør de i så fall på målforskje­ll (med én kamp mer spilt).

Bookmakern­e har fått tilbake troen på City-gull etter Liverpools to strake 1-1-kamper mot Leicester og West Ham. Guardiola tviler ikke på at rødtrøyene fra Merseyside kommer til å presse tittelfors­vareren hele veien.

– Min første beskjed til spillerne mine er å vinne kampen. Den andre er å score mål når du får sjansen til det. Det er mulig at man kan vinne Premier League på målforskje­ll. Vi sier ikke til gutta at «i dag må vi vinne 25-0», det sier jeg aldri, for du må først sørge for å vinne kampen først, sier Guardiola, ifølge Sky Sports.

– Jeg er ganske sikker på at vinneren vil bli avgjort først i siste eller nest siste ligarunde, legger han til.

Manchester City har erfaring med å vinne Premier League på målforskje­ll. I 2012 endte klubben foran byrival Manchester United med minst mulig margin takket være to overtidsmå­l i serieavslu­tningen.

Premier League rundes av 12. mai. Da har Manchester City bortekamp mot Brighton, mens Liverpool tar imot Wolverhamp­ton. Tabelltree­r Tottenham, som er fem poeng bak toppen, har hjemmekamp mot Everton.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway