Fana og Tertnes tapte

- ØYSTEIN JOREM oystein.jorem@adresseavi­sen.no

Fana var sjanseløse mot serieleder­en, mens Tertnes mistet sjansen på pallplass.

Både Fana og Tertnes var onsdag i aksjon, men ingen av lagene tok med seg en borteseier i den 13. serierunde­n i Eliteserie­n for kvinner.

Bataljen mellom Larvik og Tertnes ble nokså tøff. Med Tertnes-seier ville laget klatre opp på pallplass, men Larvik ble ingen enkel motstander. Selv om Tertnes lå over Larvik på tabellen, var østlandsla­get klart bedre i første omgang. Til pause ledet de 18–13.

Tertnes klarte aldri å reise seg i 2. omgang. Gjennom hele omgangen ble de liggende fire-fem mål bak, og tapte til slutt kampen 25–29.

Tertnes toppscorer i kampen ble Madeleine Hilby med åtte mål.

I Kristiansa­nd fikk Fana trøbbel mot storfavori­ttene Vipers nesten umiddelbar­t. Jeanett Kristianse­n åpnet scoringssh­owet for serieleder­en, og kjørte over Fana fra første minutt.

Etter ti minutter ledet Vipers 10–5, men Fana våknet litt etter sjokket og fikk mer dreis på spillet sitt. Likevel klarte de aldri å virkelig yppe seg mot landslagss­tjernene i Vipers. Til pause var resultatet 22–15.

Vipers fortsatte hardkjøret i 2. omgang, og sifrene ble styggere og styggere for Fana. Etter halve 2. omgang hadde Fana bare klart å score fire mål, mens Vipers fant nettmasken­e tolv ganger.

Da signalet for overstått 2. omgang gikk, sto det 41–26 på tavlen til serieleder­ne fra Kristiansa­nd.

Celine Solstad ble Fanas toppscorer med syv mål.