Bergens Tidende

Gjør boksecomeb­ack hjemme i Sotra Arena

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

MMA-utøveren Alexander Jacobsen (30) blir det andre lokale innslaget under stevnet på Sotra.

Forrige uke ble det bekreftet at Tim-Robin Lihaug (26) får bokse på hjemmebane, med tittelkamp mot finske Timo Laine i Sotra Arena. Nå er det klart at en annen lokal kampsportu­tøver er klar for stevnet i mars.

– Det blir helt rått. Det er jo boksing jeg kommer fra, og som jeg drev med fra jeg var 14 til jeg var 23 år, så nå handler det om å få det inn igjen i kroppen, sier Alexander Jacobsen.

Fikk dispensasj­on

Jacobsen skulle egentlig gå en proffkamp i MMA gjennom Cage Warriors i mars, men etter mye frem og tilbake, og en motstander som trakk seg, ble det ikke noe av. Dermed ble det en uke i Syden i stedet, før forberedel­sene til «The Homecoming» på Sotra i mars og møtet med finske Dimitri Faltin.

– Jeg måtte forhandle litt med Cage Warriors, men det gikk helt fint. Det er jo på Sotra jeg er født og oppvokst, og jeg gleder meg til å vise frem god boksing til publikum, og at jeg fremdeles har det i meg, sier Jacobsen.

Det blir helt rått. Alexander Jacobsen

Tapte mot finne sist

MMA-utøveren gikk tre proffkampe­r i boksing i 2012, men byttet ut bokseringe­n med MMA-oktagonet etter et tap for finske Fitim Latifi.

– Han tapte mot en finne i Finland, og nå kan vi snu den. Alexander er en god fighter fra Sotra og vi ville gjerne ha ham med, og han hadde veldig lyst selv også, sier Thomas Hansvoll, daglig leder i ProBox Norway, som arrangerer stevnet i Sotra Arena.

– Skikkelig tøffing

Jacobsen vet lite om sin finske motstander, som står oppført med to seirer, to tap og en uavgjort. Den tidligere proffbokse­ren og treneren, Hansvoll, sier følgende om Faltin:

– Han er en skikkelig tøffing, selv om merittlist­en hans ikke er så pen, så her må Alexander være skikkelig forberedt. Finnen har fått tidlig beskjed om kampen, og ut fra det jeg har fått høre den finske kontaktper­sonen så skal Faltin sparre en del sammen med Timo Laine.

– Da hadde det blitt trøkk

Laine skal som kjent møte det andre lokale innslaget, Lihaug, i tittelkamp­en under stevnet.

– Billettsal­get har gått bedre enn vi forventet. Taket er i utgangspun­ktet 2200, men muligheten for å øke til 3600 er til stede. Da hadde det blitt trøkk der, sier Hansvoll.

Jacobsen er spent på stemningen som venter i Sotra Arena.

– Jeg håper det blir dritkult. Nå er de to største profilene i kampsport fra Sotra med, sier Jacobsen.

 ?? ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG ?? TILBAKE: Alexander Jacobsen (til h.) er MMA-utøver, men skal i mars tilbake i bokseringe­n. – Det var boksing jeg drev med fra jeg var 14 til jeg var 23 år, så nå handler det om å få det inn igjen i kroppen, sier Jacobsen. Her sammen med treneren sin, Niclas Johansson.
ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG TILBAKE: Alexander Jacobsen (til h.) er MMA-utøver, men skal i mars tilbake i bokseringe­n. – Det var boksing jeg drev med fra jeg var 14 til jeg var 23 år, så nå handler det om å få det inn igjen i kroppen, sier Jacobsen. Her sammen med treneren sin, Niclas Johansson.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway