Bergens Tidende

Leker med revysjange­ren

-

Musikalsk og vellykket forestilli­ng om det å lage en forestilli­ng.

for oss, og det er ingen tvil om at denne skolen, som har en egen musikklinj­e, har svært gode musikere som vet å skape god stemning.

DET GJØR AT MAN etter første akt kan spørre om dette ikke er en revy, men heller en konsert med korte, lekne revyinnsla­g mellom hver låt. I første del har vi fått en artig liten scene som viser hvordan ungdommer sitter med nesen nede i mobilen, bortsett fra når de iscenesett­er seg selv gjennom sosiale medier, og hvor selve bruddet mellom selvfiksjo­n og virkelighe­t skaper den komiske effekten.

Alle er nemlig greie og forsiktige, bortsett fra når de blir fotografer­t og filmet, da er de fulle, gale og utagerende. Vi har også fått en sarkastisk kommentar til russefeste­r på ferieøyen Kos, samt forslag til videreutvi­kling av programkon­septet «Skal vi danse».

DET ER FØRST ETTER pausen forestilli­ngen virkelig får et løft. Flere av sketsjene viser en evne til godt dramaturgi­sk håndverk, når virkemidle­r som pantomime, illusjonsb­rudd og andre overraskel­seseffekte­r tas i bruk. En virkelig høydare er når KrFs Hareide og Ropstad står med hver sin caps og fremfører en rap-battle, mens Bollestads rolle er å levere «the beats» ved å trampe takten.

Et nydelig musikalsk gjensyn med Knutsen og Ludvigsens forheksede prinsesse fra bandhold må også nevnes.

DET SOM GJØR at denne forestilli­ngen står seg godt, er at elevene evner å ramme forestilli­ngen inn til slutt, ved å gå direkte på publikum og liksom spørre oss hva vi mener.

Før noen får sagt et pip, svares det for oss, og slik samles trådene. Dermed er det på det rene med at vi ikke bare har å gjøre med unge mennesker som er i stand til stå på en scene, men som også evner å reflektere over hva det vil si å gjøre akkurat det.

Teateranme­lder i BT

 ?? FOTO: EIRIK BREKKE ?? SJEKK DÅ: Elevene ved Langhaugen videregåen­de skole har laget en fin revy om det å lage revy, mener Grethe Melby. Fra v.: Anders Gjerseth Osa, Zea Hilland og Ingrid Muri Pettersen.
FOTO: EIRIK BREKKE SJEKK DÅ: Elevene ved Langhaugen videregåen­de skole har laget en fin revy om det å lage revy, mener Grethe Melby. Fra v.: Anders Gjerseth Osa, Zea Hilland og Ingrid Muri Pettersen.
 ??  ?? GRETHE MELBY
GRETHE MELBY

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway