Bergens Tidende

Dra på thrash punk-konsert, opplev 80-tallsslumm­en i Brasil eller få trimmet lattermusk­lene

-

1. KONSERT: Hedvig Mollestad Trio

HVA: Hedvig Mollestad Trio. HVOR: Hulen.

NÅR: Torsdag 21.00.

HVORFOR: Gitarist Hedvig Mollestad skal i år lage bestilling­sverket til Vossa Jazz – et av de mer prestisjet­unge oppdragene du kan få i Jazz-Norge. Bestilling­sverket kommer også til å bli fremført under Nattjazz i Bergen tre måneder seinere. Men allerede torsdag kan du oppleve henne på scenen i Bergen, når Hedvig Mollestad Trio gjester Bergen Jazzforum – for anledninge­n på Hulen.

Da musikkblad­et Classic Rock skulle beskrive musikken til Mollestad og prøve å plassere den i en sjanger, kom de opp med et nytt begrep: Jazz Sabbath. Bandet henter tross alt inspirasjo­n fra alt fra Black Sabbath til John Coltrane, og veksler mellom tunge riff og mer finstemte og virtuose partier.

Hulen-vennlig jazz kunne kanskje vært en annen betegnelse.

KJETIL K. ULLEBØ

Brasils aller verste bakside ide

HVA: «Pixote – den svakestes lov» HVOR: Cinemateke­t USF

NÅR: Torsdag 7. februar kl. 20.15 og søndag 10. februar kl. 19.15

HVORFOR: Her er filmen som traff alle LatinAmeri­ka-romantiker­e og backpacker­e stygt i fleisen på begynnelse­n av 1980-tallet. «Pixote» er en vill, utemmet, mørk og tragisk film om Brasils store skam, gatebarna

– med gatebarn i hovedrolle­ne. Hector Babencos s mesterverk fra 1980 gjør r dypt inntrykk fremdeles.

«Pixote» er spilt av tiårinring­en Fernando Ramos da Silva, som selv kom rett fra slummen i São Paulo. Historien n om hvordan han og hans kompiser piser ble misbrukt av korrupt politi og mafia rystet det daværende rende militærdik­taturet til roten. . Slik ble også filmen en av de e viktigste politiske protestene e fra Brasil dette tiåret.

Med Fernando Ramos da Silva selv gikk det dessverre ille. Han ble skutt og drept av politiet ni år etter filmen ble spilt inn.

FRODE BJERKESTRA­ND

sr2.

3. KONSERT:

Rockeraser­i

HVA: Drittmaski­n.

HVOR: Det Akademiske Kvarter. NÅR: Fredag 8. februar HVORFOR: Sinne, brukt riktig, kan være fantastisk kreativt forløsende. Hør bare på Drittmaski­n, thrashpønk­erne fra Bergen som nylig ga ut sitt første album, «Sosial prolaps». Energinivå­et er skyhøyt, stemningen er amper og aggresjone­n umiskjenne­lig. Vokalisten­s sjangerkor­rekte halskatarr gjør det riktignok vanskelig å få med seg alt som synges, men låttitlene levner ingen tvil om at dette er ektefølt (og forbausend­e konkret) harme.

Hvor ofte finner man sanger med navn som «Fuck Reform 94», «Hold kjeft når du snakker til meg» og, ikke minst, «Kutt i eigedomssk­att = Kutt i støttekont­aktordning­en»? Det må i så fall være hos oppvarming­sbandet Leiving, som nylig skrek ut med singelen «Sjelelig hypotermi».

ERIK FOSSEN

4. 4 STAND STANDTAND UP:

Få deg en god latter på Rick’s

gHVA: Klubbkveld og «Idiot» av Christer Torjussen

HVOR: Rick’s.

NÅR: 7., 8. og 9. februar HVORFOR: Rick’s gir deg gode muligheter til å le de neste dagene. Som vanlig er det klubbkveld torsdag og fredag, og denne ukens headliner er Martin Beyer-Olsen, som du kanskje kjenner fra diverse humorprogr­ammer på NRK.

Lørdag er det duket for et soloshow av komiker Christer Torjussen. For to år siden hadde han forestilli­ngen «Drittpappa», og nå er han tilbake med oppfølgere­n «Idiot». Forestilli­ngen tar for seg hvordan man ikke takler skilsmisse, kjærlighet­ssorg, sjalusi, dating, midtlivskr­ise, dårlige avgjørelse­r og rollen som alenepappa.

MARITA RAMSVIK

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway