Bergens Tidende

Er det på tide å legge pappvindeb­atten død?

-

Leder i Årstad Høyre og bystyrekan­didat FORRIGE UKE SKREV jeg et innlegg der jeg mente at pappvinfor­budet var «tullete». Andreas Fliflet hevder jeg latterligg­jør eksperter og diskredite­rer forsknings­resultater. Eivind Helland Marienborg hevder at jeg er selvsentre­rt og spekulerer i mitt alkoholfor­bruk.

Min kritikk av Helsedirek­toratet er saklig og gjennomten­kt. Helsedirek­toratet er ikke forsvarslø­se – de står på sitt i Aftenposte­n. Norge har lavest alkoholfor­bruk i Europa, og synkende. Vi ligger likt som Albania og Bosnia. Deres lave forbruk har religiøse og historiske årsaker som muslimske land. Dette diskuteres ikke i ekspertrap­portene. Alkoholfor­bruket til de fleste i Norge er lavt. Tydelig høyrisikod­rikking forekommer hos bare 2 prosent.

VI ER KOMMET LANGT NOK med universell­e tiltak. Vi må snakke om skadelig bruk også, ikke bare redusert totalforbr­uk. Jeg kunne ønske vi fikk moderne løsninger fra ekspertene. Hva om al- koholutsal­gene registrert­e innkjøp per person automatisk? Det er moderne, digitalt, legitimt og mer presist. Hva med egenvarsli­ng og fastlegeva­rsling ved innkjøp av mer enn en pappvin i uken?

Jeg er bare en hobbypolit­iker som prøver å unngå at verden går helt av skaftet mellom bleieskift, pasienter og foreldremø­ter. Jeg har derfor ikke tid til særlig alkohol, men det påvirker ikke min vurdering.

 ??  ?? TRYGGHET: Rettssaken i Bergen er en kraftig påminnelse om at rene og trygge treningsmi­ljøer ikke er noe vi må ta for gitt,skriver innsendern­e.
TRYGGHET: Rettssaken i Bergen er en kraftig påminnelse om at rene og trygge treningsmi­ljøer ikke er noe vi må ta for gitt,skriver innsendern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway