Bergens Tidende

Lula dømt til 13 års fengsel

-

En brasilians­k domstol har dømt tidligere president Luiz Inacio «Lula» da Silva til tolv år og elleve måneders fengsel for korrupsjon.

73 år gamle Lula er allerede i gang med å sone en dom på tolv års fengsel som han fikk i en annen korrupsjon­ssak. Den venstreori­enterte politikere­n styrte Brasil mellom

2003 og 2010.

Den siste dommen falt i byen Curitiba sør i landet. Lula ble kjent skyldig i å ha tatt imot renovering­sarbeid på et landsted i bytte mot at det statlige oljeselska­pet Petrobras ble tildelt kontrakter.

Tilhengere av ekspreside­nten har vært sterkt kritisk til dommen. De mener den er politisk motivert, siden den hindret ham i å stille som presidentk­andidat mot Jair Bolsonaro, som ble innsatt 1. januar i år.

Den tidligere presidente­n har hele tiden hevdet at landstedet som ble renovert, ikke sto i hans navn, men vennen Fernando Bittar.

Dommer Gabriela Hardt lot seg ikke overbevise av det argumentet og sier i dommen at «familien til tidligere president Lula veldig ofte var på landstedet, som om han var eieren». Hun poengterte også at Bittar hadde sagt i 2014 at hans egen familie ikke besøkte eiendommen så ofte, og at den var mer brukt av Lulas familie.

Verdien av renovering­en skal ha kostet over en million brasialian­ske eal, tilsvarend­e 2,3 millioner kroner. NTB SKUFFET: Lulas tilhengere var tydelig skuffet og utrøstelig­e etter dommen over deres tidligere president.

 ?? FOTO: RODOLFO BUHRER ??
FOTO: RODOLFO BUHRER

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway