Bergens Tidende

Skuffende innsats i VM svir

-

Etter skuffende resultater i super-G-rennet onsdag var de norske gutta tilbake i bakken torsdag. Kjetil Jansrud sier onsdagens resultater gjør vondt.

Det ble ikke som de fleste verken hadde trodd eller håpet da det norske herrelaget innledet med super-G i alpin-VM i Åre onsdag. Nordmennen­e havnet langt bak de beste, og stemningen var heller laber da de traff pressen etter rennet.

På torsdagens utfortreni­ng var det andre boller. Da hadde de fire norske kjørt inn til plass nummer 3, 4, 5 og 8. Det er i kontrast til onsdagens 8, 16, 22 og 24.

– Vi har hatt en god prat rundt det. Vi har prøvd å lære bort til Aleksander (Aamodt Kilde) og Adrian (Smiseth Sejersted) at det kommer noen punkter i livet hvor man har store muligheter til å lykkes, og faktisk gjør det. Men det kommer også dager som onsdag, og de må man bare håndtere, sier Kjetil Jansrud, som selv kjørte inn til 22.-plass – langt bak det som var forventet.

Blir tom

– Det svir, og det skal svi i lang tid, sier 33-åringen som kjempet for å bli klar til VM etter at han brakk to bein i hånden på trening i Kitzbühel i slutten av januar.

– Man blir litt tom. For jeg følte at jeg har jobbet så knallhardt bare for å rekke VM, sier Jansrud og forteller om øvelsene han har gjort med hånden for å få ned hevelsen.

– Og så er dette betalingen, et skikkelig elendig renn for oss alle og ingenting å være glad for. Adrian leverte bra, men det ble ikke som vi hadde håpet.

Revansjely­stne

Torsdag var det «samling i bånn» for de norske gutta. Men Kilde, som ble nummer 24 onsdag, sier at utfortreni­ngen viser at de er revansjely­stne, og at de fortsatt har høy fart inne.

– Vi har flinke folk rundt oss, det er ingen som står og hamrer oss i hodet med ting vi ikke vil høre. Psykologis­k sett er det positive samtaler, der det er gjort en analyse av hvordan vi har kjørt, og det kommer positiv «feedback» i stedet for at det gnis inn at det gikk dårlig.

Onsdagens raskeste nordmann, Sejersted, smilte da han møtte pressen torsdag.

– Det er som i alle andre idretter. Noen dager er gode, andre dårlige. I går var det ekstra uheldig at de fleste feilet på samme dag, noe som er sjelden kost i norsk super-G-historie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway