Bergens Tidende

Sjangertro hardcore og frisk softcore

- UKENS MUSIKK ALISA LARSEN Musikkanme­lder

Det er få band som kan si at de er på topp etter ti år i bransjen, men Blood Command er fremdeles i støtet.

ETTER ET BYTTE av vokalist og en aldri så liten pause, ga Blood Command ut den banebryten­de «Cult Drugs» i 2017. «Afraid of Water» er deres første pip siden det; en låt som viser frem at de har føttene godt festet i hardcoreog pønktradis­jon. Samtidig våger de å leke med melodiøse komposisjo­ner som fremstår uvanlig utbroderte.

Det gjør «Afraid of Water» unik. Det er en sjangertro låt som fenger og vekker en lengsel etter å høre den om og om igjen.

«GI MEG TID» er et uventet friskt pust fra Softcore Untd. Supergrupp­en bestående av Emir, Fakethias, Charlie Skien og Vetle Junker.

De sveiser Emirs lekne, utforskend­e rap og Skiens dype, sensitive røst til noe de selv beskriver som trap med gitarer. Låten diskuterer spørsmål om usikkerhet og det å revurdere egne valg, og understrek­er dette ved å repetere flere fraser («gi meg tid, slipp meg fri») om og om igjen.

LÅTEN GIR nettopp følelsen av å være forvirret, å tenke samme tanke tusen ganger for så å komme ut på andre siden, hel og fattet. Fakethias og Junkers dystre lydbilde unngår å bli tungt, nettopp på grunn av de florlette gitarene som holder låten sammen.

DER SOFTCORE UNTD. slår i stykker konvensjon­er rundt hip hop, går Big6y en langt mer tradisjone­ll vei. «Før De Må» blir beskrevet som et av de første samarbeide­r mellom far og datter innenfor sjangeren – med MachoMayne som et ekstra sidekick.

«UNGDOMMEN GJØR ikkje som de skal før de må,» sier den voksne som en klisjéfylt pekefinger, før han følger opp med «det er fordi la de si det sjøl, la de gå».

Og det er nettopp det ungdommen gjør. Til tross en ganske uinspirere­nde produksjon beviser Miranda og MachoMayne at den nye generasjon­en hip hop krøkes grytidlig.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway