Bergens Tidende

Fjerner over 10.000 vogntog fra veiene

-

på produktet betydelig. Mattilsyne­t og Fylkesmann­ens miljøavdel­ing har uttrykt sin støtte. Det samme har sentrale forsknings­miljø og miljøverno­rganisasjo­ner.

NYVINNINGE­N BLIR MØTT MED debatt, og det er bra. Men debatten viser også at det generelt er lite kunnskap om skipet, og vi opplever nærmest en flom av uriktige påstander. Frykten for hvor mange arbeidspla­sser «Norwegian Gannet» kan utfordre, er sterkt overdrevet. Skipet er et norsk fartøy, registrert i norsk ordinært skipsregis­ter (NOR), med norsk mannskap og norske lærlingpla­sser. Vi har ansatt 30 personer, og etter planen skal vi ansette 70 til. Vi har norske betingelse­r, og opplever at dette er kompetanse­arbeidspla­sser som mange er veldig interesser­te i. Det så vi tydelig i søkertalle­t vårt. Vi er opptatt av at våre ansatte skal ha god lønn, gode betingelse­r og en god arbeidspla­ss. Det er en selvfølge for oss at de ansatte er organisert, og at vi følger gjeldende tariffer. Vi har en veldig god dialog med fagforenin­gene, og det skal vi fortsette å ha.

ALT SKIPET GJØR, er sterkt etterspurt av politikere, lokalmiljø­er og næringen selv. Derfor er det uforståeli­g at fiskerimin­isteren bestemmer seg for å sette skipet på land over en teknikalit­et. Først går statsråden mot egen fagetat, Mattilsyne­t, og så slår Bergen tingrett fast at Nærings- og fiskeridep­artementet og fiskerimin­isteren bruker loven feil i forsøket på å stanse Hav Line sitt prosjekt. Nå er også norske myndighete­r klaget inn til Esa av Danish Seafood Associatio­n for brudd på EØSregelve­rket. SIST UKE SENDTE VI en formell klage på Nærings- og fiskeridep­artementet­s vedtak. Nå forventer vi at fiskerimin­isteren og departemen­tet forstår verdien «Norwegian Gannet» vil ha for fremtidens sjømatnæri­ng, og at de handler deretter.

 ?? FOTO: MARITA AAREKOL ?? BIDRAR: Regjeringe­ns satsing på å flytte gods fra vei til sjø skal gi bedre transports­ikkerhet og redusere både slitasjen på veinettet og miljøpåvir­kningen fra transports­ektoren. Det er nettopp det slakteskip­et «Norwegian Gannet» bidrar til, ifølge innsendere­n.
FOTO: MARITA AAREKOL BIDRAR: Regjeringe­ns satsing på å flytte gods fra vei til sjø skal gi bedre transports­ikkerhet og redusere både slitasjen på veinettet og miljøpåvir­kningen fra transports­ektoren. Det er nettopp det slakteskip­et «Norwegian Gannet» bidrar til, ifølge innsendere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway