Bergens Tidende

NØTT: DAGENS PÅ SVAR

-

plater. DVD- på kopisperre­n omgikk Det

Burgund 20. Klassekamp­en 19.

blått og hvitt, grønt, gult, Sort, 18.

juridisk)( Bloemfonte­in og lovgivende)( Town Cape administra­tiv),( Pretoria 17.

Hyundai 16. Crowes Black The 15.

Dragetrene­ren 14. mårfamilie­n Mårdyr, 13.

Nelson Teddy 12. Almeland Grunde 11.

Hakadalen 10. Eastwood Clint 9.

Randaberg 8. Thunberg Greta 7.

Reagan Ronald og Gorbatsjov Mikhail 6. Frankrike. til kom hun da Stuart til endret men Stewart, egentlig het Hun Skottland. 5. City Manchester 4. Veerpalu Andrus 3. Alaska i liv gode Det 2.

Grisham John 1.

rødt En amerikansk krimforfat­ter har siden tidlig på 90-tallet sluppet minst en ny bok i året. En rekke av de har blitt filmatiser­t, blant annet «Firmaets Mann», «Pelikan-rapporten» og «Regnmakere­n». Hvilken forfatter?

Janine Turner driver i dag en kristen podkast og radioprogr­am, men ble velstående takket være rollen som Maggie O’Connell i serien Northern Exposure. Hva heter serien på norsk? Estlendere­n som blir

48 år i dag sikret seg fire mesterskap­sgull i langrenn på 30 km og 15 km klassisk fra 2001 til

2009. Hva heter han? Hvem topper Premier League-tabellen? Maria Stuart var dronning av Frankrike et drøyt år fra 1559 til 1560, men hvilket land kom hun egentlig fra? INF-avtalen var en nedrustnin­gsavtale som har hindret utplasseri­ng av landbasert­e atommissil­er av mellomdist­anse- typen på europeisk jord. Hvilke to statsoverh­oder skrev under på avtalen? Hva heter den 16 år gamle klimaaktiv­isten fra Sverige som fikk internasjo­nal oppmerksom­het etter hun arrangerte en skolestrei­k i Stockholm og seinere har talt under både FNkonferan­ser og for de rike og mektige samlet i Davos?

Statsråd Iselin Nybø fikk juristutda­nningen sin i Bergen, men kommer fra Norges minste fastlandsk­ommune like utenfor Stavanger. Hvilken kommune? Hvilken 88-åring skjuler seg bak anagrammet «Old West Action»? Handlingen i «Kjerringa med staven» er lagt til hvilket sted i Nittedal kommune?

Hva heter politikere­n fra Øystese som møter fast på Stortinget for Venstre så lenge Ola Elvestuen er medlem i regjeringe­n? Hvilken countryart­ist og visesanger solodebute­rte med albumet «Diggy Liggy» i 1976 og skrev seinere «Skilsmisse­ferd i Hardanger»? Grevling, jerv og oter er noen av artene som tilhører hvilken familie av dyr?

Hikken og Tannlaus er kinoaktuel­le i den tredje animasjons­filmen i hvilken filmserie for barn? Brødrene Chris og Rich Robinson var drivkrafte­n i hvilket band med låter som «Remedy», «She Talks To Angels» og «Hard To Handle»? Hvilket sørkoreans­k bilmerke produserer elbilen Kona? Sør-Afrika har en administra­tiv, en lovgivende og en juridisk hovedstad. Klarer du alle tre? Hvilke seks farger er represente­rt i SørAfrikas flagg? Hvilken norsk riksdekken­de dagsavis feirer 50 år denne uken? Torsdag slapp Vinmonopol­et en rekke viner fra hvilket område som hadde fått entusiaste­r til å stå i kø i opptil 16 dager?

 ??  ?? 811
811

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway