Bergens Tidende

Slaget om Ap-tronen

-

Valhammer: Marte har veldig mange gode sider, både som politisk leder, menneske og venn. Hun er tydelig på hva hun vil og er rett og slett en veldig kul dame.

eValhammer: 2018 var et turbulent år for Ap i Norge, og det var 2017 også. Vi har ligget lavt nasjonalt, det er vel noe av forklaring­en. I Bergen må vi i større grad vise frem hva vi har gjort, og nå venter bergensern­e på at vi forteller dem hva vi skal gjøre. Jeg har stor tro på et løft inn i valgåret 2019.

eValhammer: Jeg tror det er en styrke at vi har flere kandidater til alle verv. Det er mange dyktige folk på listen, og det er positivt. Så avgjør vi dette åpent og demokratis­k. Det er en styrke.

eValhammer: Jeg tror vi alle tenker at vi skulle gjort dette litt før, da Harald endte opp med ikke å ta gjenvalg. Men vi har ikke sittet stille i mellomtide­n. Vi har et program som er tydelig, og vi fronter politikken vår.

eValhammer: Jeg opplever at det har vært en god tone hele veien. Jeg og Marte har snakket sammen nesten hver dag, og jeg mener vi har taklet dette på en bra måte. Men jeg skulle ønske at prosessen var kortere fra listeforsl­aget ble presentert til vi vedtar den. Det er en lærdom vi trekker fra årets nominasjon.

eValhammer: Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjo­n for partiet og gjør det partiet ber meg om.

eHva er den beste grunnen til at din motkandida­t burde vinne?

På målingene ligger Ap 10–15 prosentpoe­ng bak 2015-resultatet. Hva er grunnen til det?

Er det et problem for Ap i Bergen at man har en slik nominasjon­sstrid? Er det et problem at avgjørelse­n kommer så seint som midt i februar?

Er det noe i denne striden du angrer på?

Persen: Han er dyktig og snill. Når du blir kjent med ham, er det umulig å ikke like ham. Han greier å få med seg folk.

ePersen: Jeg tror en del velgere sitter på gjerdet. Det kan ha flere grunner, men den uavklarte situasjone­n i partiet lokalt kan spille inn. Det kan også vanskelige saker både lokalt og nasjonalt.

ePersen: Det høres ofte mer dramatisk ut enn det er. Media er nok med på å forsterke det. Men jeg mener det ville vært mye mer dramatisk for demokratie­t om det ikke var konkurrans­e om byens viktigste verv.

ePersen: Jeg er sikker på at prosessen kan legges opp annerledes en annen gang, men det er ennå lang tid til valget.

ePersen: Nei. Jeg vet med meg selv at jeg aldri har sagt noe stygt om min motkandida­t. Da kan jeg ikke angre på noe.

eJeg tror det er en styrke at vi har flere kandidater til alle verv.

Roger Valhammer

Jeg tror det er viktig at vi har gode diskusjone­r på mandag, at alle som vil, kommer til orde.

Marte Mjøs Persen

 ??  ?? VIL VINNE: Ordfører Marte Mjøs Persen.
VIL VINNE: Ordfører Marte Mjøs Persen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway