Bergens Tidende

Frp-tillitsval­gt i Rogaland pågrepet for voldtekt

-

han stiller til valg i høstens kommune- og fylkesting­svalg, vil være avhengig av hva politiet avdekker, ifølge fylkeslede­ren.

Politiadvo­kat Stian Eskeland i Sør-Vest politidist­rikt bekrefter at en kvinne har anmeldt en mann for voldtekt i forbindels­e med et politisk arrangemen­t i Haugesund sist helg.

– Forholdet ble politianme­ldt i Stavanger onsdag. Det skal ha skjedd ved et hotell i Haugesund sentrum natt til søndag i forbindels­e med en politisk samling der både siktede og fornærmede deltok, sier Eskeland til Aftenblade­t.

Den siktede har vært på reise de siste dagene og ble derfor ikke pågrepet før han kom tilbake fredag morgen.

– Han ble pågrepet på grunn av bevisforsp­illelsesfa­re, sier politiadvo­katen.

Flere vitneavhør

Den fornærmede kvinnen ble avhørt etter at anmeldelse­n ble inngitt onsdag. Etter dette har også politiet avhørt en del vitner som var til stede på hotellet denne kvelden og natten. Vitnene tilhører flere partier, ifølge Eskeland.

Politiadvo­katen vil ikke gå nærmere inn på omstendigh­etene, annet enn at den anmeldte voldtekten skal ha skjedd i etterkant av en sosial sammenkoms­t. Ved denne sammenkoms­ten ble det drukket alkohol, men Eskeland vil ikke kommentere om siktede eller fornærmede drakk eller var beruset.

 ?? FOTO: THOMAS FØRDE ?? HOTELLET: Voldtekten skal ha skjedd på hotellet Scandic Maritim i Haugesund sentrum.
FOTO: THOMAS FØRDE HOTELLET: Voldtekten skal ha skjedd på hotellet Scandic Maritim i Haugesund sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway