Bergens Tidende

– Vi hadde trengt 3 x Sverre for å slå Nederland

-

De norske herreløper­ne gikk inn til sølvmedalj­ene på fredagens lagtempo i VM enkeltdist­anser på skøyter. Ingen kunne stoppe et revansjsug­ent Nederland.

Norge er regjerende OLmester i øvelsen, men snart ett år etter triumfen i SørKorea ble det ikke et nytt mesterskap­sgull. Det sørget heltente nederlende­re for på den tyske VM-isen i Inzell.

I OL ble Nederland slått ut av nettopp Norge i semifinale­n. Fredag kom revansjen, og de vant med tiden 3.38,43. Det skilte 2,37 sekunder ned til Sverre Lunde Pedersen, Håvard Bøkko og Sindre Henriksen. VMbronsen gikk til Russland.

– Som ventet ble det tøft å henge med på Sverres tempo, men dette var egentlig ganske bra. Man tar ikke sølv i VM med et dårlig løp, sa Bøkko til NTB.

Tungt

Det norske laget lå tidlig ett sekund bak de oransjekle­dde fra Nederland. Særlig røynet det på en del tid etter en tidlig veksling.

I fjor vinter var Simen Spieler Nilsen en del av det norske vinnerlage­t i OL. Han er for tiden ute med en ryggskade og var erstattet ned Henriksen på fredagens lagtempo. Mot slutten slet Henriksen med å henge med i svingene.

– Sindre hadde det tungt der bak, men i dag var Nederland veldig gode. De vant med ganske mye til slutt, så i dag hadde vi trengt tre stykker av Sverre Lunde Pedersen for å slå dem, sa Bøkko.

Fjerde på rad

Sølvet var en opptur for den norske lagfølelse­n. Torsdag ble Norge disket i VM-historiens aller første lagsprint etter at Bjørn Magnussen falt. Håvard Holmefjord Lorentzen og Henrik Fagerli Rukke var de to andre som gikk for det norske sprintlage­t.

Nederlands gullag besto av Sven Kramer, Douwe de Vries og Marcel Bosker. Kramer ble dagen før knust av Pedersen da osingen tok sin første VM-tittel med seier på 5000-meteren. Med trumfen i Inzell vant Nederland herrenes lagtempo i VM for fjerde gang på rad.

I kvinneklas­sen ble det japansk gulljubel. Nederland måtte der se seg slått av Japan med 42/100 sekund. Russland tok bronsen.

 ?? FOTO: MATTHIAS SCHRADER, AP ?? GULLGUTTEN TOK SØLV: Sverre Lunde Pedersen med gullet fra 5000 meteren rundt halsen. På lagtempoen fredag ble det sølv. – Som ventet ble det tøft å henge med på Sverres tempo, men dette var egentlig ganske bra, sa lagkamerat Håvard Bøkko etterpå.
FOTO: MATTHIAS SCHRADER, AP GULLGUTTEN TOK SØLV: Sverre Lunde Pedersen med gullet fra 5000 meteren rundt halsen. På lagtempoen fredag ble det sølv. – Som ventet ble det tøft å henge med på Sverres tempo, men dette var egentlig ganske bra, sa lagkamerat Håvard Bøkko etterpå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway