Bergens Tidende

Bergen kan ta storeslem på Spellemann­prisen

Artisten Sigrid kan vinne hele tre Spellemann­priser. Men den som var mest overrasket av de mange nominerte bergensart­istene, var trolig Eduardo «Doddo» Andersen.

- KJETIL K. ULLEBØ kjetil.ullebo@bt.no

– Det er helt vilt, og utrolig stas, sier Eduardo «Doddo» Andersen.

Han hadde egentlig lagt artistkarr­ieren på hyllen. Da han i begynnelse­n av 2017 begynte å skrive låtene som skulle bli platen «La Oss Ta En Idealist», hadde han knapt skrevet musikk på 15 år. Nå er han nominert til Spellemann­prisen i kategorien «årets tekstforfa­tter.

At det nettopp er i den kategorien Andersen er nominert, gjør ham ekstra stolt.

– Det er en plate som i veldig stor grad er bygget opp rundt tekstene. Det er de som er fokuset. Hvis ikke tekstene hadde vaert gode, hadde hele platen kollapset. Det betyr mye å få anerkjenne­lse for nettopp tekstene, sier Andersen.

Hun som kan bli kveldens store vinner på Spellemann­prisen, er artisten Sigrid, som er nominert til tre priser.

– Jeg synes selvfølgel­ig det er fryktelig stas å bli nominert til Spellemann – igjen! Veldig kjekt at vi denne gangen faktisk skal vaere i salen, det gleder jeg meg til. Skal kose oss, skriver hun til BT i en tekstmeldi­ng.

Kamelen, Boy Pablo, Thea Hjelmeland og komponiste­n Ørjan Matre er nominert til to priser hver, i tillegg har blant andre Aurora, Karoline Krüger og den bergenske sangeren Tora Augestad fått nominasjon­er (se full liste i faktaboks).

Et band som har fått sin fjerde nominasjon til Spellemann­prisen, er Razika, som like før jul annonserte at 2019 blir deres siste år som band.

– Vi tar ikke noe for gitt, men kan jeg si at vi er litt lettet? sier Razikas Marie Amdam lattermild­t.

Razika er nominert i klassen årets popgruppe, for deres fjerde – og siste – plate, «Sånn kjennes verden ut».

– Siden vi er blitt nominert for våre tre første plater, hadde det jo vaert kjedelig om vi ikke ble nominert for denne også. Men det er, helt seriøst, en enorm anerkjenne­lse, sier Amdam.

Til tross for tre nominasjon­er, har det ennå ikke blitt noen pris til bandet fra Møhlenpris.

 ?? FOTO: BÅRD BØE ?? VELLYKKET COMEBACK: Eduardo «Doddo» Andersen hadde knapt skrevet en låt på 15 år da han begynte på «La Oss Ta En Idealist».
FOTO: BÅRD BØE VELLYKKET COMEBACK: Eduardo «Doddo» Andersen hadde knapt skrevet en låt på 15 år da han begynte på «La Oss Ta En Idealist».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway