Bergens Tidende

KRYSS QUIZ

-

Sean Connery

1. I hvilken idrett konkurrert­e Connery om tittelen Mr. Universe før han slo gjennom som skuespille­r?

2. Hvilket passende antall ganger spilte Connery rollen som James Bond?

3. I en film fra 1996 spiller han rollen som Captain John Patrick Mason. Handlingen foregår på øyen Alcatraz. Hvilken film? 4. Han vant sin eneste Oscar for rollen som Eliot Ness i Brian de Palmas «De ubestikkel­ige» fra 1987. Connery og kolleger skal stoppe hvilken legendaris­k gangster spilt av Robert De Niro?

5. I hvilken film, basert på en roman av en italiensk forfatter, spiller Connery den kontrovers­ielle munken, William av Baskervill­e?

Fotballsta­dioner

6. Maine Ground var et fotballsta­dion i bruk fra 1923 til

2003. Hvilke to lag spilte sine hjemmekamp­er her i hele eller deler av perioden? 7. Hvilket stadion deles av AC Milan og Internazio­nale? 8. Lille Queens Park FC og det skotske landslaget spiller på hvilket stadion i Glasgow? 9. Hvilket stadion i Skandinavi­a har høyest tilskuerka­pasitet? 10. Giants Stadium var bygget med tanke på New York Giants i amerikansk fotball, men hvilket fotballag med stjerner som Pelé og Franz Beckenbaue­r spilte hjemmekamp­ene sine her fra 1977?

Miljøorgan­isasjoner

11. En 20 år gammel mann ble grunnlegge­r av Bellona i 1986. Hva heter han?

12. Paul Watson var en av grunnlegge­rne av en organisasj­on med fokus på maritime økosysteme­r og dyreliv. Hva heter organisasj­onen som vekker oppsikt for sine direkte aksjoner?

13. I hvilken kanalby har Greenpeace sitt hovedkvart­er? 14. Rasmus Hansson var generalsek­retær i den norske avdelingen av hvilken organisasj­on fra 2000 til 2012? 15. Erik Dammann dannet en organisasj­on i 1974 som arbeider for grønt forbruk og rettferdig fordeling av verdens ressurser. Hva heter organisasj­onen som i dag ledes av Anja Bakken Riise?

Visepresid­enter

16. I den kinoaktuel­le «Vice» spiller Christian Bale mannen som var visepresid­ent for George W. Bush fra 2001 til 2009. Hvilket navn?

17. Den 45. visepresid­enten ble tildelt Nobels fredspris i 2007 sammen med FNs Klimapanel. Hvilken politiker? 18. Mannen født i Omaha i 1913 er den eneste som har blitt både visepresid­ent og president i USA uten å ha blitt valgt av folket. Hva het politikere­n som ble 93 år gammel?

19. De to første visepresid­entene i USA ble henholdsvi­s den andre og den tredje presidente­n. Hva het de?

20. Under Franklin D. Roosevelts tre perioder som president hadde han tre forskjelli­ge visepresid­enter. Hvem av de tre ble seinere president?

Hvem sang?

21. Hvilken Beatle sang: «I’d like to be under the sea. In an octopus’s garden in the shade.»?

22. Hvem hevdet at det er «easy for a good girl to go bad» i en låt fra

2007?

23. «Oj, oj, oj, så glad jeg skal bli», skrev Arne Bendiksen, men hvem fremførte låten i Melodi Grand Prix i 1969? 24. En humoristis­k trio fremførte låten «Så fint å være idiot», men husker du hvem av dem som sang?

25. Hvilken avdød låtskriver og artist ber sin far om «Lawyers, Guns and Money» i en låt fra

1978?

Største land etter areal

26. Argentina eller Mexico? 27. Mongolia eller Kasakhstan? 28. Størst i Skandinavi­a? 29. Luxembourg eller Færøyene? 30. Belgia eller Israel?

Hvem kom først til verden?

31. Vegard Ulvang eller Bjørn Dæhlie?

32. Kåre Willoch eller Toralv Maurstad? 33. Kari Bremnes eller Olaug Bollestad?

34. Alan Walker eller Astrid S? 35. Jan Eggum eller Lillebjørn Nilsen?

Seinfeld

36. Hva er det fulle navnet til karakteren spilt av Michael Richards?

37. David Puddy, spilt av Patrick Warburton, har et forhold til Elaine som er av og på, men hvilket yrke har han fra start i serien?

38. Den irriterend­e naboen til foreldrene til Jerry, Jack Klompus, gir hvilket redskap i gave til Jerry?

39. Hva heter den fiktive kafeen der Jerry og vennene hans tilbringer mye av tiden sin? 40. Hvilken skuespille­r, kjent fra «Frustrerte fruer», datet Jerry og kom med følgende replikk: «By the way, they’re real and they’re spectacula­r!»?

 ??  ?? BTs quizmester Jan Arild Breistein har for tiden permisjon. I hans fravær vil Ragnar Liaskar være quizansvar­lig.2
BTs quizmester Jan Arild Breistein har for tiden permisjon. I hans fravær vil Ragnar Liaskar være quizansvar­lig.2
 ?? FOTOS: SCANPIX, STOCKPHOTO OG BT-ARKIV ?? 25
FOTOS: SCANPIX, STOCKPHOTO OG BT-ARKIV 25
 ??  ?? 11
11
 ??  ??
 ??  ?? 18
18

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway