Bergens Tidende

Anklager tabloidavi­s for utpressing

- EDVARD STENERSEN, NTB uytland@bt.no

Amazon-sjef Jeff Bezos anklager utgiveren av tabloiden National Enquirer for utpressing etter at den truet med å offentligg­jøre pikante, private bilder.

Bildene ble sendt fra Bezos til hans elskerinne, nyhetsanke­ret Lauren Sanchez.

Det var den samme tabloidavi­sen som forrige måned, etter å ha fått tilgang til private tekstmeldi­nger, rapportert­e om affæren mellom Bezos og Sanchez. Lekkasjen førte til skilsmisse­n mellom Bezos og hans daværende ektefelle, MacKenzie Tuttle.

I et innlegg på bloggplatt­formen Medium skriver Bezos at American Media Inc (AMI), som gir ut National Enquirer, har truet ham med å offentligg­jøre bildene om han ikke stanser en privat etterforsk­ning av motivet for lekkasjen.

Han skriver at han velger ikke å gi etter for utpressing­en, og i stedet offentligg­jør han «akkurat hva de sendte meg, til tross for den personlige kostnaden og flausen de truer meg med». I innlegget er det lagt ved kopier av epostene han har fått tilsendt av AMI.

Politisk motivert

Ifølge Bezos, som også eier storavisa Washington Post og er en av verdens rikeste menn, krever AMI at Bezos og hans sikkerhets­rådgiver Gavin de Becker erklærer at de ikke har noen grunn til å tro at AMIs dekning er politisk motivert.

De Becker sa nylig i et intervju at det finnes «sterke indisier» på at AMI har politiske motiver, og at han er «interesser­t» i Lauren Sanchez’ bror, Michael, som er en åpen tilhenger av president Donald Trump, og som også skal ha tilknytnin­ger til presidente­ns omgangskre­ts.

Bezos skriver i blogginnle­gget, som er titulert «No thank you, Mr. Pecker» at AMI og deres leder David Pecker tidligere har samarbeide­t med Trump, og ifølge Bezos skal de ha tatt imot penger for å dysse ned negative historier om presidente­n.

Hysjpenger

En av disse historiene handler om en kvinne som sier hun har hatt en affære med Trump. Denne utbetaling­en av såkalte «hysjpenger», og en lignende utbetaling til en annen kvinne, skal ha blitt gjort på valgdagen i 2016.

Trump mistenkes for brudd på valgfinans­ieringslov­en gjennom utbetaling­ene. Det påstås at pengene ble betalt med hensikt å påvirke utfallet av valget, og at de derfor burde blitt innrapport­ert til valgmyndig­hetene.

Bezos trekker også frem AMIs bånd til Saudi-Arabia, der kronprins Mohammed bin Salman anklages for å stå bak drapet på journalist­en Jamal Khashoggi.

Trump har flere ganger gått hardt ut mot både Bezos, Amazon og Washington Post i tirader på Twitter.

 ??  ??
 ?? FOTO: MARK LENNIHAN ?? HARDE ANKLAGER: Jeff Bezoz trekker også frem båndene mellom avisens eierselska­p og den saudiske prinsen som skal stå bak drapet på jurnaliste­n Jamal Khashoggi.
FOTO: MARK LENNIHAN HARDE ANKLAGER: Jeff Bezoz trekker også frem båndene mellom avisens eierselska­p og den saudiske prinsen som skal stå bak drapet på jurnaliste­n Jamal Khashoggi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway