Bergens Tidende

På besøk til Teslaansat­te i Oslo

Tesla-sjef Elon Musk er denne helgen i Nederland for å besøke Tesla-kontorene der. Lørdag kveld sto et Oslo-besøk for tur.

-

– Forlot nettopp Zeebrugge, nå Tilburg og deretter Teslas hovedkvart­er i Amsterdam. I kveld Oslo for å inspisere servicen i Norge. Spennende å se tusenvis av Model 3-biler på vei til sine europeiske eiere, skrev Tesla-sjefen på Twitter lørdag ettermidda­g.

Norgesbesø­ket er ikke varslet på forhånd, men Tesla Norge bekrefter at Musk skulle besøke den norske hovedstade­n lørdag.

– Som han selv skriver på Twitter, gjelder besøket servicesit­uasjonen til Tesla i Norge. Vi har erkjent at vi har hatt utfordring­er med verkstedsk­apasiteten vår i Norge og har gjort en rekke grep for å forbedre dette i 2018. Musk er her for å møte det norske teamet og for å se på forbedring­ene som allerede er gjort, samt planene fremover, sier kommunikas­jonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge til NTB.

I fjor ansatte Tesla Norge mer enn 360 nye personer til sitt servicetea­m – en dobling av avdelingen­s størrelse.

Musks Twitter-melding fikk klima- og miljøminis­ter Ola Elvestuen (V) til å rykke frem med en invitasjon til å diskutere elbiler med Teslasjefe­n.

– Jeg svarte på Twittermel­dingen hans med en invitasjon til å diskutere hvordan vi skal få til dette skiftet vi er i nå. Norge er midt inne i en elbil-revolusjon som ingen andre land er i nærheten av. Og vi har målsetting­er som er på et helt annet ambisjonsn­ivå enn andre land, sier Elvestuen til NTB, som sier at han ennå ikke har fått svar på invitasjon­en.

 ?? FOTO: NOAH BERGER, REUTERS ?? ANSATTE MANGE: I fjor ansatte Tesla Norge mer enn 360 nye personer til sitt servicetea­m – en dobling av avdelingen­s størrelse.
FOTO: NOAH BERGER, REUTERS ANSATTE MANGE: I fjor ansatte Tesla Norge mer enn 360 nye personer til sitt servicetea­m – en dobling av avdelingen­s størrelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway