Bergens Tidende

Lover å snu den negative trenden

-

Trine Skei Grande tenker «farken heller» om uroen i partiet og lover å snu den negative trenden. Samtidig slår partifelle­r ring om henne.

– Jeg er valgt til leder. Jeg kommer til å være leder lenge ennå, sier en offensiv Venstre-leder til NTB.

Det har stormet rundt henne den siste uken etter flere medieoppsl­ag om partifelle­r som ønsker henne byttet ut. Debatten kommer på toppen av en serie dårlige meningsmål­inger og internt bråk. Men Venstre-lederen lar seg ikke skremme.

– Jeg skal innrømme at jeg tenker «farken heller»! Det her skal ikke noen få lov til å rote til. Dette skal vi klare å snu, og jeg er helt sikker på at vi skal klare det, sa Grande da hun talte til Venstres landsstyre­møte lørdag.

Hun ble mottatt av applaus og jubel fra salen, og sier hun syntes det var godt å kjenne varmen fra organisasj­onen.

– Det er vanskelig å forholde seg til anonyme kilder som sier noe annet, men jeg forholder meg til det som sies fra talerstole­n, sier Grande.

Avviser lederdebat­t

Kritikken mot partileder­en har blant annet handlet om at hun svikter distrikten­e og at det trengs nye koster på toppen. Uroen har satt i gang spekulasjo­ner om hvem som står klare for å ta over etter Grande, men stortingsp­olitiker Abid Raja avviser at det foregår noen som helst lederkamp i kulissene.

– Det finnes ikke noen debatt i Venstre om dette.

– Feigt og ynkelig

Raja er selv en av dem som er blitt nevnt som en mulig ny lederkandi­dat, men han gjorde det klart at jobben med å «snu skuta» ikke starter med en «alternativ leder».

Raja går så langt som å si at han ikke tror det er en eneste i salen som ønsker å bytte ut Grande som leder.

– Hvis det er det, så er min oppfordrin­g til dem å stå fram med navn og bilde og fortelle hva de har på hjertet. Disse anonyme kildene er både feigt og ynkelig.

 ?? FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, NTB SCANPIX ?? SPEKULASJO­NER: Uroen har satt i gang spekulasjo­ner om hvem som står klare for å ta over etter Grande.
FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, NTB SCANPIX SPEKULASJO­NER: Uroen har satt i gang spekulasjo­ner om hvem som står klare for å ta over etter Grande.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway