Bergens Tidende

17 døde etter huskollaps i Istanbul

-

Dødstallet har steget til 17 etter at en åtte etasjer høy bygning raste sammen i Istanbul onsdag. President Recep Tayyip Erdogan besøkte åstedet lørdag.

– Det er mange lekser vi kan lære av dette, og vi skal iverksette nødvendige tiltak, sa Erdogan til journalist­ene da han besøkte redningsar­beiderne som jobber febrilsk for å finne flere overlevend­e.

Erdogan besøkte også sykehuset for å snakke med overlevend­e, og senere var han til stede da ni medlemmer av samme familie ble begravet.

Reddet etter to dager

Tyrkias innenriksm­inister Suleyman Soylu sa tidligere lørdag at ytterliger­e en død person ble funnet i ruinene av gården tidlig lørdag morgen.

13 av de 14 som er hentet ut av ruinene i live, er fortsatt innlagt på sykehus. Tilstanden er alvorlig for sju av dem.

Fredag ble en 16 år gammel gutt reddet ut etter to dager under ruinene.

43 beboere

Bygningen hadde 14 leilighete­r med 43 registrert­e beboere og lå i bydelen Kartal på den asiatiske siden av byen.

Bygården raste sammen onsdag. Det er ikke klart hva årsaken var, men myndighete­ne sier at de tre øverste etasjene var bygd uten byggetilla­telse, noe som er vanlig i storbyen med 15 millioner innbyggere.

Myndighete­ne har fått kraftig kritikk for å ha gitt amnesti i fjor til folk som var anklaget for å bygge uten byggetilla­telse.

Ingeniører og arkitekter advarer stadig mot praksisen, som de sier svekker bygningene­s struktur og gjør at de lettere raser sammen når det er jordskjelv.

 ?? FOTO: AP ?? PÅ BESØK: President Recep Tayyip Erdogan besøker en av de skadde etter huskollaps­en i Istanbul.
FOTO: AP PÅ BESØK: President Recep Tayyip Erdogan besøker en av de skadde etter huskollaps­en i Istanbul.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway