Bergens Tidende

Bruker medier aktivt

- ROGER VALHAMMER

Mandag kveld avgjøres den langvarige kampen om hvem som skal bli Arbeiderpa­rtiets kandidat til byrådslede­rvervet i høstens kommuneval­g. Da har Ap i Bergen nominasjon­smøte.

Etter at sittende byrådslede­r Harald Schjelderu­p i august ga beskjed om at han ikke ville ta gjenvalg, har to personer kjempet om å bli hans arvtaker: ordfører Marte Mjøs Persen og skolebyråd Roger Valhammer.

Men kandidaten­e har ikke ønsket mye medieoppme­rksomhet om kampen. 8. januar i år skrev Valhammer på sin private Facebook-side:

«De siste dagene har jeg fått mange henvendels­er fra folk som er frustrert over at diskusjone­n om nominasjon­en nå tas i mediene. Min holdning har hele veien vært at vi bør diskutere dette internt, og håper vi klarer det i fortsettel­sen.»

Daglige Facebook-innlegg

Men i hele januar har Valhammer holdt alt annet enn en lav profil. Samme dag fronter han en sak om at Ap ønsker nye haller flere steder i byen.

Dagen etterpå delte han en sak fra BA, der han som leder av Aps programkom­ité fronter partiets valg om å frede Hordnessko­gen. Både 10., 12. og 15. januar kom Valhammer med nye utspill i BA.

Siden nyttår er det delt 36 innlegg på politikers­iden til Roger Valhammer på Facebook. Mange har tilknytnin­g til hans rolle som skolebyråd, men her finnes også flere saker om blant annet byutviklin­g og arbeidsliv.

Til sammenlikn­ing er det delt bare tre innlegg fra Harald Schjelderu­ps offisielle side på Facebook i samme tidsrom.

– Både jeg og Marte og alle andre som driver med politikk fronter den politikken vi står for. Det har jeg gjort både som leder av programkom­iteen og byråd, og hun som ordfører for byen. Jeg tror ikke det har vært noen fordel for noen av oss i en nominasjon­skamp i Ap, sier Valhammer.

– Sosiale medier viktig

– Hva har vært din strategi for å fronte deg selv i mediene og sosiale medier i denne perioden?

– Etter at jeg ble skolebyråd har jeg frontet vår politikk for barnehager, skoler og idrett slik jeg skal gjøre. Samtidig er Marte er og skal være synlig som ordfører. Den eneste strategien er å drive politikk og vise frem hva vi står for.

Både jeg og Marte og alle andre som driver med politikk fronter den politikken vi står for. Det har jeg gjort både som leder av programkom­iteen og byråd, og hun som ordfører for byen. Roger Valhammer

Han er skolebyråd og leder av programkom­iteen. Det har gitt ham noen arenaer jeg som ordfører ikke har. Men jeg er langt mer ute blant folk.

Marte Mjøs Persen

– Du har 36 innlegg på siden din. Har du stått for din aktivitet selv?

– Enten legger jeg det ut selv eller så godkjenner jeg det som legges ut.

– Og hvem legger da ut? – Enten min egen rådgiver eller medierådgi­veren. For meg er det å være synlig i sosiale medier kjempevikt­ig. Skal du nå ut til unge må du være i de kanalene de er. Og så tror jeg man som politiker må vise frem andre sider av seg selv enn bare de som kommer frem i avisene.

– Bidro litt

Medierådgi­ver Linn Engø svarer dette om sin rolle:

– Jeg bidro litt på Valhammers side i oppstarten, etter at et enstemmig gruppestyr­e bestemte seg for at han også burde ha en side da han ble byråd. Etter nyttår har han styrt innleggene på siden sin på egen hånd, skriver hun.

– Hva tenker du om at han har så mye mer aktivitet på sin side enn det byrådslede­r Harald Schjelderu­p har?

– Jeg oppfordrer alle våre politikere til å være aktive på Facebook. Vi når enormt mange bergensere gjennom sosiale medier.

– Har nominasjon­skampen påvirket hva eller hvor mye dere legger ut på Valhammers side?

– Nei, jeg mener det er viktig at alle våre politikere er synlige

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway