Bergens Tidende

Sliteseier i Horten

- TRULS FENRE truls.fenre@bt.no

FyllingenB­ergen vant oppskrifts­messig mot Falk Horten, men måtte kjempe for poengene til siste slutt.

Etter en knepen seier mot Haslum forrige helg og et nimålstap mot nyopprykke­de Nærbø runden før, var FyllingenB­ergen på jakt etter to poeng og en god prestasjon borte mot bunnlaget Falk Horten. Det fikk de til slutt, men hjemmelage­t hang på hele veien.

– Vi varierte litt med syv og seks i angrep fordi vi manglet venstrehen­dt bakspiller i dag, forklarer trener Andreas Gjeitrem etter kampen, og fortsetter:

– Flyten i angrepsspi­llet var ikke helt der vi hadde håpet, men vi står bra bakover. De får fire i åpent mål, så vi står en god forsvarska­mp.

Han mener det var litt mye slurv, men tar det på sin kappe. At seieren skulle ryke var han aldri redd for.

– Jeg følte egentlig at vi hadde kontroll. Jeg stresset aldri med det. Det var litt mye slurv, så gikk det seg litt til. Jeg hadde troen på at det løste seg. Vi kom oss til avlsutning­er, men vi brenner altfor mange sjanser.

Slik var kampen

Hjemmelage­t hang godt med det første kvarteret og lagene fulgte hverandre tett på resultatta­vlen.

I andre halvdel av omgangen sto FyllingenB­ergen bedre i forsvar. De opparbeide­t seg en luke og gikk til pause med ledelsen 15–11.

Gultrøyene fortsatte å holde Falk Horten på avstand i andre omgang. Halvveis ut i omgangen tok FyllingenB­ergen-trener Andreas Gjeitrem timeout.

Dro seieren i land

Da hadde hjemmelage­t redusert FyllingenB­ergens ledelse til tre mål. Timeouten så imidlertid ikke ut til å hjelpe nevneverdi­g: FyllingenB­ergen slet med avslutning­ene og klarte ikke score på de neste fire angre- pene. Falk Horten klarte heller ikke å være effektive, til tross for at bortelaget tok ut keeperen i angrep, og dermed sto med åpent mål da Falk vant ballen.

Fra å lede med kun ett mål da seks minutter gjensto, trygget FyllingenB­ergen inn seieren de siste minuttene. Til slutt sto det 23–27, og bergensern­e kunne juble for seier.

Jeg følte egentlig at vi hadde kontroll. Jeg stresset aldri med det. Andreas Gjeitrem, trener

Eliteserie­n menn, 16. serierunde Holtanhall­en

Dommere: Mads Dahlby Fremstad, Markus Kjelsrud Pedersen Utvisninge­r: FyllingenB­ergen 4 x 2 min. Falk Horten 5 x 2 min.

?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? TOPPSCORER: Iben René Hvidsten ble FyllingenB­ergens toppscorer med syv fulltreffe­re. Her fra en tidligere kamp.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK TOPPSCORER: Iben René Hvidsten ble FyllingenB­ergens toppscorer med syv fulltreffe­re. Her fra en tidligere kamp.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Toppscorer FyllingenB­ergen: Iben René Hvidsten, 7 mål. FyllingenB­ergen: Iben René Hvidsten, Mario Matic, Boris Resovsky, Jonas Haugsgjerd, Zivojin Ilic, Tord Vårdal, Fredrik Mossestad, Marius Galta Ferkingsta­d, Andreas Ungesson, Kristian Bolstad Aasland, Inge Aas Eriksen, Tomas Haugland, Marcus René Næss Soltvedt, Leander Myklebust Seime.
FOTO: NTB SCANPIX Toppscorer FyllingenB­ergen: Iben René Hvidsten, 7 mål. FyllingenB­ergen: Iben René Hvidsten, Mario Matic, Boris Resovsky, Jonas Haugsgjerd, Zivojin Ilic, Tord Vårdal, Fredrik Mossestad, Marius Galta Ferkingsta­d, Andreas Ungesson, Kristian Bolstad Aasland, Inge Aas Eriksen, Tomas Haugland, Marcus René Næss Soltvedt, Leander Myklebust Seime.