Bergens Tidende

Aurora sang for filmbransj­en

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no

Lørdag spilte hun i Berlin. Tirsdag starter hun verdenstur­neen i Vancouver.

– 2019 blir et travelt år. Det blir plateslipp-turne i vår – i Europa, Australia, USA og Sør-Amerika, festivaljo­bber i sommer og en veldig spesiell klubbturné i høst. Men der er detaljene hemmelige, sier Aurora Aksnes når BT møter henne før filmfesten i ærverdige Clärchens Ballhaus i Berlin.

– Ser folk som flørter

– Det litt magisk her. Jeg får virkelig lyst til å danse. Jeg er en smule overtroisk, så jeg tror jeg kan kjenne at det har vært folk her før, den energien. Jeg ser folk som flørter i kroken, som danser på gulet. Det er noe eget ved å spille på så gamle teatre, sier Aksnes begeistret.

Hun hadde med seg to musikere på scenen – to tyske jenter som spilte cello og harpe.

– Det blir veldig nedpå?

– Jeg vet. Jeg har hatt en periode nå med mye lyd, der jeg har kunnet skrike. Mer viltert humør. Særlig til høsten skal jeg skrike mye mindre. Jeg vil inn i et roligere landskap. Heldigvis styrer jeg alt selv, sier Aksnes.

Jobber for Tim Burton

Hun har fått med seg konkursen i Flimmer Film, som gjør at dokumentar­filmen om henne, «En gang Aurora», ikke kan vises offentlig eller selges til utlandet.

– Vet du hva? Jeg tror alt løser seg. Jeg hadde nok reist ned til denne konserten uansett. Det er ingenting som haster. Jeg tenker langsiktig. Og jeg tror at filmen kommer tilbake, sier hun.

I sommer ble den første traileren til filmen «Dumbo» sluppet. Der synger Aksnes vuggesange­n «Baby Mine». Den er også med i traileren som kom i november.

Filmskaper­en Tim Burton («Batman», «Charlie og sjokoladef­abrikken») står bak filmen, som slippes 31. mars. Aksnes vet ennå ikke om hennes låt faktisk er med i den ferdige filmen.

– Jeg tror jo det. Jeg hørte at Tim Burton ville ha akkurat meg til å gjøre sangen. Jeg hørte han var fornøyd, sier hun.

Vil lage musikal

Hun har erfart at en låt hun hadde med i en Hollywoodt­railer, «Alien: Covenant», ikke kom med i den ferdige filmen.

– Jeg har lite med forretning­sdelen å gjøre. Når jeg har spilt inn en sang, har jeg gjort jobben. Da er det opp til regissøren. Men jeg var enig med Ridley Scott at «Nature Boy», som jeg sang da, passet mer som en lokkesang i en trailer enn i den ferdige filmen.

– Vi du jobbe mer med film? – Absolutt. Jeg har nettopp regissert min første musikkvide­o, til bandet Evigheten. Det var veldig gøy. Den skal klippes ferdig når jeg er på turné i USA. Jeg drømmer også om å lage en musikal – det skal skje om femseks år, sier Aksnes.

Hun har øvd inn konsertpro­duksjonen på Østre og på Verftet. 30 låter er gjennomspi­lt, som gir rom for endringer underveis.

– Når jeg er lei en låt, bytter jeg den ut. «Dumbo»-låten kan komme inn hvis noen har lyst å høre den.

 ?? FOTO: FRANK JOHNSEN ?? BERLIN: Aurora Aksnes spilte i helgen for filmbransj­en i Berlin.
FOTO: FRANK JOHNSEN BERLIN: Aurora Aksnes spilte i helgen for filmbransj­en i Berlin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway