Bergens Tidende

Valgløfter i bosspannet

- EIVIND NÆVDAL-BOLSTAD 9.kandidat Bergen Høyre

I DISSE DAGER KOMMER fakturaen for eiendomssk­att fra Arbeiderpa­rtiet, og i år er det budsjetter­t at bergensern­e skal betale over en milliard kroner.

Før de sedvanlige glosene om «rot og kaos» da Høyre styrte byen: Ja, det var flaut at man måtte innføre eiendomssk­att to år etter at man endelig greide å avskaffe den. Men det ble gjort for å ta igjen skoleforfa­llet som hadde pågått siden 80-tallet.

BYENS AVTROPPEND­E BYRÅDSLEDE­R garanterte før valget at eiendomssk­atten ikke skulle økes. Løftet ble derimot kastet i bosset like etter. Fasiten er at det kreves inn mer enn noen gang. Høyre vil fjerne eiendomssk­atten og har en plan for å halvere den på fire år.

Bergen Høyre vil stille sterkere krav til effektivis­ering og smarte innkjøp. Konkurrans­eutsetting av tjenester kan ikke lenger være et skjellsord. I dag er skatten en sovepute for mangel på vilje til å effektivis­ere og redusere utgifter. Antall ansatte i byrådsavde­lingene har økt med mer enn 30 prosent de siste tre årene. Det kan ikke fortsette.

SOM NY BYSTYREKAN­DIDAT for Høyre vil jeg bli slått i hodet av Aps påminnelse­r om hva Høyre gjorde sist vi styrte byen. La gå. Bergensern­e kan derimot være sikre på at eiendomssk­atten vil reduseres om Høyre vinner valget – i motsetning til dagens regning fra A.

 ?? ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN ?? ØKER: Byens avtroppend­e byrådslede­r garanterte før valget at eiendomssk­atten ikke skulle økes. Fasiten er at det kreves inn mer enn noen gang, skriver innsendere­n.
ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN ØKER: Byens avtroppend­e byrådslede­r garanterte før valget at eiendomssk­atten ikke skulle økes. Fasiten er at det kreves inn mer enn noen gang, skriver innsendere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway