Bergens Tidende

Politiet: Ingen bevis for at Hagen er i live

-

Det har vært ny kontakt mellom bortførte Anne-Elisabeth Hagens familie og de antatte kidnappern­e, men det er ikke kommet bevis på at hun lever, ifølge politiet.

– Vi har fortsatt håp om at

Hagen lever, men det er urovekkend­e at det ikke er kommet livsbevis, sa politiinsp­ektør Tommy Brøske i Øst politidist­rikt på en pressekonf­eranse om forsvinnin­gen mandag ettermidda­g.

De mulige kidnappern­e har tatt kontakt på en ny plattform, noe politiet vurderer som positivt, ifølge Brøske. Han er imidlertid svært sparsom med detaljene av hensyn til etterforsk­ningen.

Tredje melding

– Vi kan ikke si noe om hvilken kommunikas­jonsplattf­orm som er brukt, når det ble tatt kontakt eller noe om innholdet i meldingen, sier han.

Meldingen er den tredje som har kommet, og budskapet er rettet til familien og sendt til både bistandsad­vokaten og politiet, opplyser Brøske.

På en pressekonf­eranse 24. januar ba Hagen-familiens bistandsad­vokat Svein Holden de antatte kidnappern­e om å finne en annen måte å kommuniser­e på enn på den krypterte meldingstj­enesten som hadde svært begrenset mulighet for kommunikas­jon. Ifølge Brøske er den nye plattforme­n bedre egnet for kommunikas­jon enn den forrige.

Ifølge Brøske er det heller ikke lagt frem bevis på at de som hevder å ha Hagen, faktisk har henne.

Trusler og krav

68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober i fjor. Politiet antar at kvinnen ble bortført fra sitt hjem på Fjellhamar. Forsvinnin­gen ble holdt hemmelig fram til 9. januar, men behov for å få mer informasjo­n og flere tips i saken gjorde at politiet valgte å informere om saken.

Politiet har bekreftet at det har kommet både trusler og krav om løsepenger i form av kryptovalu­ta.

 ??  ?? Hagen
Hagen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway