Bergens Tidende

– Bismar er i en forferdeli­g

-

Bismar Acosta mistet plassen i Branns midtforsva­r til Christian Eggen Rismark og har takket nei til å forlenge kontrakten. – Jeg har mine tanker om hvordan Brann kan løse situasjone­n, sier Vito Wormgoor.

våpen for oss denne sesongen med de raske guttene vi har i troppen, sier Wormgoor.

Nederlende­ren er klubbens kaptein for tredje året på rad. På de to siste årene har han opplevd mye på et lag som har vært blant Brann-historiens sterkeste.

Ved hans side i lagets midtforsva­r har Bismar Acosta vært nesten hele tiden. Sammen har de utgjort det mange har ment har vært Eliteserie­ns sterkeste midtstoppe­rpar.

Men i fjor høst mistet Acosta plassen. Wormgoor fikk en ny makker i Christian Eggen Rismark.

– Bismar klager ikke

Vrakingen førte til at Acostas agent begynte å røre på seg. Før jul ble han tilbudt til Start. Og i år har Acosta takket nei til å forlenge kontrakten med Brann som går ut om drøye ti måneder.

– Tilbudet fra Start er bedre, sa Acosta til BA tidligere denne uken.

Wormgoor føler med midtstoppe­rkollega.

sin

– Det er veldig vanskelig for «Bis» nå. Det er forferdeli­g, sier Wormgoor.

Ikke så mange meter unna ham leker «Bis» Acosta seg med ballen. Tirsdag ettermidda­g møter Brann nettopp Start til duell på Gran Canaria.

– Hva sier du til Acosta, Wormgoor?

– Vær tålmodig. Noen ganger må du akseptere at treneren gjør et valg, sier Wormgoor, og legger kjapt til:

– «Bis» kjenner på det nå. Jeg prøver å snakke med ham, ikke bare om fotball. Han er ikke bare min kollega, men også en god venn av meg, sier Wormgoor.

– Det må være vanskelig for en 32-åring som har vært fast på laget, å bli vraket?

– Ja. Men du kan egentlig ikke se at han har det vanskelig. Han kunne klaget og vært trist, taklet andre spillere hardt på trening, slike ting. Men «Bis» oppfører seg veldig bra.

– Bør han få ny kontrakt eller få gå, mener du?

– Jeg har mine tanker om det, men det er ikke smart av meg å si noe. Dette er opp til sportssjef­en, sier Wormgoor.

Sportssjef Rune Soltvedt har overfor BT beskrevet situasjone­n med Acosta som «kinkig» for Brann.

– Det er en spiller vi ønsker å beholde, og når det er som det er, så er det vanskelig for oss å få reforhandl­et en avtale med ham, sa han før helgen.

Mange nye fjes

30 år gammel er Wormgoor en av kontinuite­tsbærerne i Brann. Rundt ham på treningsfe­ltet på Gran Canaria løper det mange nye spillere.

Eirik Holmen Johansen, Håkon Opdal, Jesper Löfgren, Kristoffer Løkberg, Petter Strand og Marcus Mehnert. Hadde vi tatt med spillerne som bare har vært i klubben i et halvt år, ville listen vært enda lengre.

– Noen er mer sjenerte enn andre, men jeg jobber mye med at alle skal ha en plass i gruppen, sier Wormgoor.

Brann-paraplyen

Det

er nå Brann-kapteinen

 ??  ?? GODE VENNER: Vito Wormgoor og Bismar Acosta har spilt mange kamper sammen i Branns midtforsva­r. De er både gode kolleger og venner, ifølge Worm
GODE VENNER: Vito Wormgoor og Bismar Acosta har spilt mange kamper sammen i Branns midtforsva­r. De er både gode kolleger og venner, ifølge Worm

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway