Bergens Tidende

Bamba mener selv han var billig i innkjøp

-

ler enn andre Brann har hentet i årene etter nedrykket til 1. divisjon. Det har vært mange Bosman-spillere og rimelige kjøp.

– Når vi gjør en dyr overgang, så blir det ekstra forventnin­ger. Det er fint dersom spillerne takler de forventnin­gene. Men alt vil vise seg på banen i år.

Soltvedt sier Bamba har hatt fine dager så langt i Brann.

– Han har hatt et rolig halvår. Han er blitt kjent med treneren, spillerne og klubben. Nå får vi se hva han kan levere!

Viktig med E-cupspill

Om det høres for godt ut til å være sant, kan Bamba ha et poeng: Ivorianere­ns alder (23) gjør ham til en spiller med videresalg­spotensial. Det er også blitt rapportert om interesse fra pengesterk­e fotballøko­nomier som Kina tidligere. Og i Brann i år får Bamba kanskje sjansen til å vise seg på en større scene enn den norske.

– Alle ønsker å være med i europacupe­n og det skal vi i år, påpeker Bamba.

Sarpsborg 08 er et eksempel på hva europadelt­akelse kan bety. I fjor tok Østfold-klubben seg helt til gruppespil­let i Europaliga­en, noe som ga direkte inntekter og i tillegg medførte store spillersal­g til utlandet.

Tobias Heintz ble solgt til Tyrkia for ti millioner kroner og Rashad Muhammed til samme land. Begge viste seg frem for Sarpsborg mot nettopp tyrkisk motstand i Europa.

Nå når Steffen Lie Skålevik er solgt til Sarpsborg, står Bamba tilbake som et ubestridt førstevalg på topp i Brann.

– Å tenke på at jeg er nummer én-spissen går ikke. Gjør man det, kan det hende man jobber mindre hardt. For å få starte alle kampene, må man jobbe hardt, sier Bamba.

 ??  ?? – INGENTING!: Daouda Bamba fester seg ikke spesielt ved millionene Brann måtte betale til Kristiansu­nd for å få ham sist sommer.
– INGENTING!: Daouda Bamba fester seg ikke spesielt ved millionene Brann måtte betale til Kristiansu­nd for å få ham sist sommer.
 ??  ?? TRIKSER: Daouda Bamba foran sportssjef Rune Soltvedt (bak til v.).
TRIKSER: Daouda Bamba foran sportssjef Rune Soltvedt (bak til v.).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway