Bergens Tidende

BYARENA: Høyres invitasjon til Ap-byrådet er at vi handler nå og at vi blir enige sammen.

Dersom Bergen skal slutte å være omkampenes by, må vi faktisk ta en avgjørelse.

- HARALD VICTOR HOVE Byrådslede­rkandidat, Høyre

BERGEN TRENGER en byarena, ikke flere utredninge­r, vurderinge­r og sonderinge­r. Nå har vi utredet to alternativ­er, og ambisiøse planer kan gjennomfør­es om bypolitike­rne spille på lag med private initiativ. Dersom Bergen skal slutte å være omkampenes by, må vi faktisk ta en avgjørelse.

Forslaget om å legge byarenaen der dagens bygarasje befinner seg, er på ingen måte problemfri­tt, og alternativ­et på Kokstad har også sine positive og negative sider. Det er likevel vårt standpunkt at en byarena sentralt i byen er det beste alternativ­et. Byarenaen vil bli viktig for hele byen, ikke bare for idretten og kulturlive­t, men også for det lokale næringsliv­et. Vi må få økt aktivitet i sentrum, og vi må blåse liv i det sentrumet som er i ferd med å dø ut.

MÅLET VÅRT MÅ VÆRE å fylle opp kafeer, barer og restaurant­er. Da trenger vi en byarena som et nytt samlingspu­nkt for byen: Vennegjeng­er som kan drikke øl før rockekonse­rt, familier som kan spise på restaurant etter en håndballka­mp, og de som kommer utenbys kan ta seg en tur på Akvariet. Vi må støtte opp om det som skaper liv i sentrum, det som er bra for Bergen og for jobbskaper­ne i byen vår.

Sentrum er samlingspu­nktet for de store anledninge­ne Bergen, men sentrum kan bli så mye mer om vi bare vil. En byarena på Kokstad vil gjøre bergensere mer avhengig av bil. Skal vi sammen klare å jobbe for nullvekstm­ålene i biltrafikk­en, burde vi legge opp til løsninger som krever mindre bilkjøring, ikke mer. Da blir det enkleste og beste for hele byen en byarena på Nygårdstan­gen, hvor vi kan reise billig og miljøvennl­ig inn til sentrum.

DET ER OGSÅ PÅ høy tid å gjøre noe med bygarasjen, kanskje byens mest upopulære bygg, og det med god grunn. Det er det første og største man ser når man kommer til sentrum fra sør, og hele bygningen setter et preg på byen som vi ikke vil ha. Her kan vi revitalise­re et helt område med barnehager, kafeer, leilighete­r tilpasset barnefamil­iene og grøntareal­er.

Hovedargum­entet for byarena på Kokstad er at det kan bygges raskt. Jeg mener det er viktigere å bygge riktig. Det betyr ikke at vi skal somle, men det betyr at vi må si ja til det beste alternativ­et vi har i dag. Vi skal ikke sitte i 2023 og se utover bygarasjen, undrende på hva som kunne ha vært.

VI MÅ SPILLE PÅ LAG med utbyggere og grunneiere som vil bygge Bergen til en bedre by. Aktørene bak byarena i sentrum har de langsiktig­e brillene på når de har utarbeidet sitt alternativ, og de har bred støtte fra blant annet Bergen Næringsråd som represente­rer flere tusen medlemsbed­rifter i byen vår.

Høyres invitasjon til Apbyrådet er at vi handler nå og at vi blir enige sammen. Dette må ikke handle om hvem som vinner valget i 2019, men om at vi setter oss ned med initiativt­akerne bak prosjektet og gir Bergen den by arenaen den sårt fortjener.

Da må svaret være et tydelig ja til gode ideer, initiativ og prosjekter for å skape en bedre by, ikke et tja som dette byrådet så langt har dristet seg til.

 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: 3XN ?? SAMMEN OM ET JA: Høyres invitasjon til Ap-byrådet er at vi handler nå og blir enige om å gi Bergen den byarenaen den sårt fortjener. Dette må ikke handle om hvem som vinner valget i 2019, skriver Harald Victor Hove (H).
ILLUSTRASJ­ON: 3XN SAMMEN OM ET JA: Høyres invitasjon til Ap-byrådet er at vi handler nå og blir enige om å gi Bergen den byarenaen den sårt fortjener. Dette må ikke handle om hvem som vinner valget i 2019, skriver Harald Victor Hove (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway