Bergens Tidende

Sjur Røthe danket ut OL-mesteren på tremilslag­et

-

For ett år siden ble Simen Hegstad Krüger olympisk mester på 30 kilometer skiatlon. Under VM i Seefeld får han ikke gå den samme distansen.

Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Emil Iversen går skibyttedi­stansen i VM.

Det ble klart da landslagss­jef Vidar Løfshus presentert­e det norske laget under et pressetref­f på Sjusjøen tirsdag.

Hard kamp

Kampen om de fire plassene på det norske tremilslag­et har vært hard helt til siste slutt. Foran NM i Meråker nylig var minst fem løpere høyaktuell­e for å få gå.

Emil Iversen sikret sin plass ved å bli norsk mester på hjemmebane og hadde Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby på plassene bak seg. Deretter fulgte Simen Hegstad Krüger.

Johannes Høsflot Klæbo mislyktes i Meråker og måtte ta til takke med 20.-plass. Etterpå forklarte han det svake resultatet med tøff trening inn mot mesterskap­et.

Satser på Klæbo

Landslagsl­edelsen har endt på at den spurtsterk­e 22-åringen forsvarer en plass på skiatlonla­get i VM. Dermed falt regjerende OL-mester Simen Hegstad Krüger utenfor.

– Resultaten­e som har vært og hvordan vi tror tremilen blir seende ut, gjorde at vi landet på Klæbo. Det har vært en utfordring å ta ut dette laget, men etter en totalvurde­ring ble det slik, sa landslagst­rener Eirik Myhr Nossum.

– Med rette var Simen skuffet. Han er regjerende olympisk mester, sa Nossum.

Krüger må håpe på plass på det norske stafettlag­et og den avsluttend­e femmilen i Seefeld.

Hektisk VM-innledning

For Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen betyr tirsdagens uttak at de går mot en heseblesen­de VM-innledning. Mesterskap­et innledes med sprint i fri teknikk og skiatlon to dager derpå. Dagen deretter skal det kjempes om gull i lagsprint, der Klæbo og Iversen er det sannsynlig­e norske laget.

Klæbo og Iversen går også 15-kilometere­n i klassisk og er også høyaktuell­e på det norske stafettlag­et senere i mesterskap­et.

På det norske skiatlonla­get for kvinner går Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg.

 ?? ARKIVFOTO: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX ?? FÅR GÅ: Sjur Røthe (til v.) ble foretrukke­t foran Simen Hegstad Krüger (til h.) på VM-tremilen.
ARKIVFOTO: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX FÅR GÅ: Sjur Røthe (til v.) ble foretrukke­t foran Simen Hegstad Krüger (til h.) på VM-tremilen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway