Bergens Tidende

Skidagen er gull verdt

- JOHN GLENN ROBERTSEN Lærer og samfunnsde­battant

SOM LÆRER PÅ EN PRIVAT grunnskole i Bergen vil jeg reklamere litt for en årlig populær vinterakti­vitet - skidagen. Hvis jeg ikke tar feil så er det ikke lenger slik at bergenssko­lene unner alle barna denne ene dagen i året, av årsaker jeg ikke helt skjønner.

At nordmenn tidligere var født med ski på bena kan vel diskuteres, men jeg tror det er mange barn og unge som knapt vet forskjell på bak og foran på skiene. Jeg tror derfor at en dag i skibakken med dyktige instruktør­er kan være starten på en både spennende og sunn aktivitet som kan vare livet ut.

DET ER JO SÅ ENKELT å skylde på økonomien uten å se nøyere på hva en slik aktivitet kan ha av verdi for den enkelte elev og klassemilj­øet. Jeg tror det er en god del barn som aldri ville ha opplevd ekte skiglede hvis det ikke var for skolens skidag.

Selv har jeg nettopp vært på Voss med hele skolen hvor vi fikk skiinstruk­tører, utstyr og skikort til en rimelig penge. Vi gleder oss allerede til neste vinter, både elever og lærere.

DET ER ET TANKEKORS at man på våre breddegrad­er ikke kan gi alle skoleeleve­r et slikt flott tilbud. Før i tiden var det jo selvsagt med både ski- og svømmeakti­viteter, men jo rikere Olje-Norge har blitt, desto dårligere har tilbudet blitt. Det står ikke på pengene, men på våre politikere­s prioriteri­nger!

 ?? FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? SKI PÅ BENA: Jeg tror det er mange barn og unge som knapt vet forskjell på bak og foran på skiene, skriver innsender.
FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN SKI PÅ BENA: Jeg tror det er mange barn og unge som knapt vet forskjell på bak og foran på skiene, skriver innsender.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway