Bergens Tidende

Ni siktede har fått egen politikont­akt

- PER LINDBERG per.lindberg@bt.no foto RUNE SÆVIG

Ni menn har fått egen politikont­akt etter drapet på Said Bassam Chataya (28). De var alle pågrepet i helgen, men ble løslatt mandag.

Mandag ble en 21 år gammel mann varetektsf­engslet i fire uker siktet for å ha drept sin fetter Said Bassam Chataya fredag kveld. Ytterliger­e to menn ble også fengslet i fire uker. – De er begge siktet for psykisk medvirknin­g, men ikke for dødsfølgen, sa politiadvo­kat Trond Eide på en pressekonf­eranse mandag kveld.

Væpnet politi

BT er kjent med at den ene av de to omtaler den drapssikte­de 21-åringen som bror. Det var dermed to familiemed­lemmer som ble fengslet mandag. Under fengslings­møtene i Bergen tingrett stilte politiet bevæpnet. – Vi ville sikre at de ble avviklet på en trygg og god måte, sa politiinsp­ektør Tore Salvesen til BT mandag kveld.

– Politiet følger med

– Frykter dere at det skal oppstå konflikter når ni av de siktede nå er løslatt? – Vi har gitt hver av dem en kontaktper­son i politiet som de kan kontakte ved behov, svarer Salvesen. – Vi monitorere­r konstant faren for at det begås nye voldelige hendelser. Utover det er det vanskelig å si noe konkret, svarer Salvesen. Det betyr at politiet holder miljøet under oppsikt.

Vold og sjalusi

Flere BT har snakket med sier at forholdet mellom 21-åringen og avdøde tidligere var godt. Så endret det karakter, og for et års tids siden skal de ha mistet tillit til hverandre. – Han så opp til avdøde, men så ble de uvenner, uten at jeg forsto hvorfor, sier en kilde. BT er kjent med at tidligere slagsmål er en del av politiets etterforsk­ning. Sjalusi skal også være tema i etterforsk­ningen.

De dramatiske minuttene

På en pressekonf­eranse mandag kveld beskrev politiet det dramatiske hendelsesf­orløpet som utspilte seg fredag kveld: 21.29: Politiet får melding om slagsmål ved Circle Kstasjonen i Solheimsvi­ken. Politiet får melding om knivstikki­ng. Første patrulje er på stedet. En av politibetj­entene har såkalt medic-utdannelse. Den skadde legges i politiets cellevogn. Den skadde er på Haukeland. Said Bassam Chataya (28) erklæres død. 21.33: 21.36: 21.37: 21.45: 22.20:

 ??  ?? ORIENTERTE: Politiadvo­kat Trond Eide (til v.) og politiinsp­ektør Tore Salvesen orienterte om drapssaken mandag kveld.
ORIENTERTE: Politiadvo­kat Trond Eide (til v.) og politiinsp­ektør Tore Salvesen orienterte om drapssaken mandag kveld.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway