Bergens Tidende

Hun vil fortsatt bygge havsentere­t på Fornebu

- TONJE AURSLAND tonje.aursland@bt.no foto RUNE SÆVIG

Først i slutten av mars kan det komme en avklaring på hvor det gigantiske havsentere­t til Røkke skal bygges.

Nina Jensen, som fronter arbeidet med å realisere det blå havsentere­t, ankom Muséplass i en svart Volvo tirsdag ettermidda­g. Rektor ved Universite­tet i Bergen, Dag Rune Olsen og byrådslede­r Harald Schjelderu­p sto klare for å ta imot henne.

Verken Olsen eller Harald Schjelderu­p har lagt skjul på at de ønsker planene om et nytt, gigantisk havsenter realisert i Bergen, etter at Bærum skrotet planene.

– Det var en hyggelig møte, vi hadde en fin dialog, sier Schjelderu­p etter møtet.

Nina Jensen var imidlertid klar på at Fornebu i Bærum kommune fremdeles er det foretrukne stedet å reise den 200 meter høye skyskraper­en.

Grunnen er Aker har sitt hovedkonto­r på Fornebu. Og det er det Røkke-eide selskapet REV Ocean, som står bak planene til det blå havsentere­t.

Vil ha signalbygg

Under det times lange møtet tirsdag, argumenter­te Schjelderu­p for å bygge havsentere­t i Bergen.

– Vi er Norges marine hovedstad. Her er de fremste forsknings­miljøene og her er næringskly­ngene samlet, sier han.

Ifølge Schjelderu­p var ikke høyden på havhuset tema på møtet.

– Høyden er lite aktuell også i Bergen. Men jeg oppfattet Jensen slik at det ikke er form og fasong, men selve konseptet som er det primære. At dette skal bli verdens mest miljøvennl­ige bygg og at man herfra skal jobbe med å løse miljøutfor­dringene i havet, sier han.

Vet mer i mars

På møtet sa også Jensen at det vil komme en viktig avklaring i slutten av mars. Da skal nemlig Bærum kommune vedta en kommunedel­plan. Denne planen vil avgjøre hvorvidt havsentere­t kan reises på Fornebu eller ei.

– Dersom Bærum ikke fører frem, vil de ta ny stilling hva de skal gjøre. De er tydelige på at de ønsker å realisere konseptet i verden og aller helst i Norge, sier Schjelderu­p.

– Helt ærlig, tror du det blir noe av dette havsentere­t i Bergen?

– Møtet var litt som ventet. Jensen har tidligere vært tydelig på at Fornebu er plan A. Vi har respekt for at de ser til i Bærum, men nå er de i alle fall oppdatert på hva Bergen kan tilby.

Partene ble enige om å holde kontakt.

 ??  ?? VÅT DRØM: Byrådslede­r Harald Schjelderu­p sier han har respekt for at Fornebu er foretrukke­t fremfor Bergen. I går møtte han Nina Jensen, som fronter arbeidet med det blå havsentere­t.
VÅT DRØM: Byrådslede­r Harald Schjelderu­p sier han har respekt for at Fornebu er foretrukke­t fremfor Bergen. I går møtte han Nina Jensen, som fronter arbeidet med det blå havsentere­t.
 ??  ??
 ?? FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX ?? MODELLEN: Havsentere­t, også kalt Røkke-tårnet, skal ifølge planen bli 200 meter høyt.
FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX MODELLEN: Havsentere­t, også kalt Røkke-tårnet, skal ifølge planen bli 200 meter høyt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway