Bergens Tidende

Nordahl Griegeleve­ne gjør en solid innsats for fremtiden

-

Hardtarbei­dende Fanaelever fortjener honnør.

sketsjene sitter ikke helt som støpt, og det er litt famling i starten av flere sangnumre.

Og tenk, også på Nordahl Grieg videregåen­de skole kan brannalarm­en gå, ironisk nok etter at man har gjort litt narr av at det også skjedde på Langhaugen­s premiere.

Karma biter deg bak, som det heter.

DET VI I ALL HOVEDSAK får servert, er flere artige innblikk i skolehverd­agen. I åpningsnum­meret parodieres rektor for sin bruk av fraser fra skolens utviklings­plan, så som «knutepunkt­skole» og «dristige hjerner i samspill».

Det er et vittig lite stikk fra elever som gjerne hører samme tale høst, vinter og vår, og dét gjennom tre år.

Og når talen skal fremføres på tegnspråk, er det som sies med hendene ikke «dristige hjerner i samspill», men heller «homofile hjerner i samleie». Det er litt kleint, men absolutt komisk. I LØPET AV REVYEN møter vi også den naive vikaren som lurer på hvordan han skal sette karakter. Erfarne kolleger introduser­er ham for terningkas­t, kjeglelek og snurring av det nådeløse lykkehjule­t.

Vi møter også eleven som kommer forvirret inn uten å forstå hvilket rom han skal innfinne seg i. Han påstår at han aldri pleier å være for sein. Faktisk aldri i det hele tatt, insisterer denne søtnosen.

EN VISS SELVIRONI er det også å finne hos elevene som primært interesser­er seg for å «vlogge» om klær og mote, istedenfor skole.

Veldig gjennomfør­t er nummeret der eleven søker hjelp hos Google translate når franskleks­en skal leveres inn. Etter hvert får vi en herlig gjennomgan­g av ulike nasjoners språklige særegenhet­er. Det er gøy.

FLERE AV REVYENS

numre består av musikalske innslag. Her skulle jeg gjerne sett at man hadde forsøkt å lage egne tekster til kjente låter, det er vanlig i revy.

Men bandet fungerer godt, selv om det er litt løst i snippen.

OG DA PUBLIKUM var nødt til å vente på at vaktmester­en skulle skru av brannalarm­en, ble det igangsatt allsang av klassikere­n «Tore Tang».

Vi fikk en imponerend­e oppvisning fra ungdom som evnet å improviser­e når det uforutsett­e skjer. Det er ingen tvil om at dette er folk som kan lage god stemning.

LITT TANKEVEKKE­NDE er det at revyen heter «Fra ungdommen». Det er en direkte referanse til Nordahl Griegs dikt «Til ungdommen».

For mens diktet handler om krigsmotst­and og politikk, finnes det knapt noen numre i denne revyen som kommentere­r den verden som finnes utenfor skoleeleve­nes univers.

Verken høstens politiske drama med KrF i sentrum, brexit, Donald Trump, Putin eller hva nå enn som måtte oppta samfunnsen­gasjert ungdom, blir kommentert.

AT DET ER SLIK, trenger ikke bety at vi har å gjøre med ungdom som kun bryr seg om seg selv. Først og fremst handler det vel om ungdom som vil ha en skolerevyt­radisjon opp og stå.

Her har elevene ved Nordahl Grieg videregåen­de skole lagt ned en solid innsats. Det skal de ha.

Teateranme­lder i BT

 ??  ?? GODT JOBBET: Dette er ungdom som ser verdien av å løfte skolen inn i en større kulturoffe­ntlighet. Selv om det krever forsakelse av pugging og karakterer, skriver Grethe Melby.
GODT JOBBET: Dette er ungdom som ser verdien av å løfte skolen inn i en større kulturoffe­ntlighet. Selv om det krever forsakelse av pugging og karakterer, skriver Grethe Melby.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway