Bergens Tidende

– Jeg sitter og håper på at dette bare er en vond drøm

- HILDE OLSEN AALVIK hilde.olsen.aalvik@bt.no

– Det er et sjokk. Det går ikke opp for meg, sier Anne Karin Stensland.

Hun visste ikke om ulykken før hun så bildet av venninnen i avisen.

– Det første jeg leste var at hun var savnet, da hadde jeg et håp. Så leste jeg videre og skjønte at det ikke fantes håp. Sannsynlig­heten for at slike ting skal skje er så liten, jeg sitter og håper på at dette bare er en vond drøm, sier hun.

Utenriksde­partemente­t opplyser til BT mandag at 28åringen fra Bergen er bekreftet død.

På jobb for Røde Kors

Søndag morgen styrtet et fly med 157 personer om bord utenfor Etiopias hovedstad Addis Abeba. Karoline Aadland (28) var på jobb for Røde Kors da flyet styrtet. Hun reiste fra Oslo lørdag og skulle til Nairobi via Addis Abeba.

– Det er med stor sorg at vi i dag har informert våre ansatte om denne forferdeli­g triste nyheten, sa generalsek­retær i Røde Kors, Bernt G. Apeland, i en pressemeld­ing søndag kveld.

Aadland var ferdig med studiene ved Norges Handelshøy­skole (NHH), og var økonomimed­arbeider i internasjo­nal avdeling for Røde Kors.

– Vi studerte sammen på NHH og har vært sammen på mange utenlandso­pphold i Sør-Afrika og i Paris. Nå bodde vi begge i Oslo. Jeg har hatt utrolig mange opplevelse­r med henne, sier Stensland.

– Brant for frivillig arbeid

Hun forteller at Aadland gjorde alt for andre, og lite for seg selv.

– Jeg tror hvis jeg skulle sagt ett ord om henne, er det at hun var så ekstremt fordomsfri. Alle valgene hun tok var for å gjøre verden til et bedre sted. Jeg kunne

– Mange har det nå vondt

Venninnen beskriver Aadland som en veldig sosial og blid person.

– Hun kjente mange over alt. Det er mange som nå har det vondt. Hun hadde en måte å få folk til å bli glad i henne bare ved å være der, alle som møtte henne ble glad i henne med en gang.

Hun tror det kommer til å ta tid før det går opp for henne at venninnen er borte.

– Jeg tenker at hun vil komme tilbake, at dette ikke er sant. Jeg har mistet en veldig god venninne, en god samtalepar­tner og en person som alltid kunne motivere meg til å bli et bedre menneske, sier Stensland.

Kommunikas­jonssjef ved NHH, Kristin Risvand Mo, forteller at meldingen om ulykken var en trist melding å få. Familien til Karoline Aadland (28) setter stor pris på engasjemen­tet og medfølelse­n.

I en melding via NTB opplyser familiens kontaktper­son Bjørn Richard Johansen at de mottok budskapet om at Aadland var om bord i ulykkesfly­et med sjokk og vantro.

– Familien setter stor pris på engasjemen­tet og medfølelse­n som kommer til uttrykk i omtalen av Karoline, men ber om mest mulig ro til å bearbeide den ufattelige sorgen og tragedien som har rammet dem, opplyser Johansen til NTB.

Karoline Aadland var gift, men hadde ingen barn. Den nærmeste familien er nå samlet i Bergen.

Karoline Aadland var ansatt som økonomimed­arbeider i Røde Kors og har tidligere arbeidet både i Unicef og i Leger Uten Grenser. Hun hadde sin utdannelse fra Norges Handelshøy­skole i Bergen.

Stiftelsen SOMTO, som Aadland opprettet, står for «Somesha Mtoto», som er swahili, og betyr «Utdann et barn». Familien opplyser at SOMTO nå vil bli omdannet til en minnestift­else for henne.

 ?? FOTO: MULUGETA AYENE, AP ?? STYRTET: Røde Kors i arbeid der Ethiopian Airlines-flyet til Nairobi styrtet etter avgang fra Addis Abeba søndag.
FOTO: MULUGETA AYENE, AP STYRTET: Røde Kors i arbeid der Ethiopian Airlines-flyet til Nairobi styrtet etter avgang fra Addis Abeba søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway