Bergens Tidende

Mulig ny kjemperegn­ing

-

Sykkel-VM i Bergen i 2017 er blitt et totalt mareritt økonomisk. Det kan være mer trøbbel på gang. VG skriver at en ugyldig avtale kan bety en ekstraregn­ing på 53 millioner kroner. Den skal være knyttet til en avgift på 70 millioner kroner arrangøren måtte betale til Det internasjo­nale sykkelforb­undet (UCI) for å få mesterskap­et. Denne regningen kan i ytterste konsekvens havne på bordet til det norske sykkelforb­undet. Det er økonomien skral.

Den estlandske langrennst­reneren Mati Alaver er anholdt av politiet på bakgrunn av dopingsake­n fra ski-VM, melder TV-stasjonen ERR. Der er to løpere, Karel Tammjärv og Andreas Veerpalu, fra Estland direkte innblandet. Alaver ble pekt av utøvere som en sentral mann i saken. Også Algo Kärp har stått fram og innrømmet doping i etterkant av VM i Seefeld. Alaver har erkjent at han ordnet kontakt mellom Tammjärv og den tyske legen Mark Schmidt.

Dylan Groenewege­n tok også mandagens 2. etappe av sykkelritt­et Paris-Nice. Amund Grøndahl Jansen var med i teten under store deler av den 163,5 kilometer lange etappen fra Bréviaires til Bellegarde, men måtte slippe mot slutten. Jansen kjørte inn med hovedfelte­t og ble klokket inn fem sekunder bak på 39.-plass. Alexander Kristoff sier at han veltet omtrent da feltet sprakk opp. – Det er alltid noe som skjer for tiden, sa Kristoff til TV 2. Kristoff og Edvald Boasson Hagen kom ikke inne blant de 75 beste.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway