Bergens Tidende

Anders Pamer

-

Branns beste spiller de siste sesongene har fått noe å tenke på.

å servere lekre pasninger eller til å åpne opp et forsvar med en detalj av klasse.

Men Kristoffer Løkberg og Petter Strand løper sånn.

Det er da helt vilt hvor de løper!

OG KAMPEN MOT Rosenborg i Marbella var testen. Kunne Brann kvele også Rosenborg med et høyt, lammende press?

Svaret var veldig tydelig. Det klareste kom fra Rosenborgs back Vegar Eggen Hedenstad, som bare føyset ballen i retning egen keeper da han ble utsatt for Petter Strand. En helt drøy tabbe, la det være sagt. Men da skal det også være sagt at Strand først jobbet for maten han fikk servert.

Altså klarte Brann å kverke Rosenborgs spill. I litt mer enn én omgang. Deretter var det Rosenborg som eide kampen. Det skal også sies.

FORDI DET ER sant, og fordi det kan bidra til å nyansere den entusiasme­n Brann nå utvilsomt vil ri på frem mot seriestart. Fordi dersom motivasjon­en er lik, da vil klasse avgjøre. Rosenborg har et enda bedre spillermat­eriale enn det Brann har. Det kan godt tenkes at Eirik Horneland hadde annet å ta hensyn til i denne treningska­mpen enn bare å vinne.

Som å få Nicklas Bendtner i gjenge, for eksempel.

På samme vis er det ikke klokt å avskrive verken Fredrik Haugen eller Kristoffer Barmen som høyst aktuelle alternativ­er på Branns midtbane. De kommer til å bli benyttet. Også fra start.

DET GJELDER BARE å benytte de riktige spillerne til riktig tidspunkt. Og Fredrik Haugen har tidligere vist hva som skjer når han får potent konkurrans­e. Da tenner han på alle sylinderne.

Det kan meget vel være at det er en slik mekanisme Lars Arne Nilsen nå ønsker å utløse hos nettopp Haugen. «Se hvor mye de løper. Hvis du gjør det samme, så...»

Og Haugen kan løpe til olsok, han også. Bare vent og se.

Altså tegner det seg igjen et bilde av et Brann-lag som er usedvanlig formsterke før sesongen begynner. Det kan ha med den formidable konkurrans­esituasjon­en å gjøre og det kan ha med treningsop­plegget å gjøre. Flere er de som har pekt på at Brann de siste sesongene har vært besynderli­g gode om våren - for så å få hammeren i høstsesong­en.

Er det tilfelle også i år?

BESYNDERLI­G GODE, ER de faktisk. Men denne fotballen er kraftkreve­nde. Skal man stå så høyt i banen som det Brann gjorde i en times tid mot Rosenborg, da bør man helst få uttelling. Det er det ene. Det andre er at man gjør seg sårbare i de få tilfellene hvor motstander­laget klarer å spille av presset. Da finnes det plass å kontre i. Mot Rosenborg skapte ikke Brann stort flere målsjanser enn den ene Hedenstad skapte for dem.

Det er kanskje her Fredrik Haugen kommer inn i bildet.

Men han har fått noe å tenke på. Akkurat nå er det andre konger på Haugen enn Fredrik.

Og under tre uker til seriestart.

Altså tegner det seg igjen et bilde av et Brann-lag som er usedvanlig formsterke før sesongen begynner.

 ?? FOTO: TOR HØVIK ?? MÅ SLÅ TILBAKE: Fredrik Haugen satt på benken og så Kristoffer Løkberg og Petter Strand rive opp Rosenborgs spill. Da han selv fikk sjansen, slet Brann mer.
FOTO: TOR HØVIK MÅ SLÅ TILBAKE: Fredrik Haugen satt på benken og så Kristoffer Løkberg og Petter Strand rive opp Rosenborgs spill. Da han selv fikk sjansen, slet Brann mer.
 ?? FOTO: TOR HØVIK ?? MATCHVINNE­R: Petter Strand scoret. Og løp. Noe så voldsomt.
FOTO: TOR HØVIK MATCHVINNE­R: Petter Strand scoret. Og løp. Noe så voldsomt.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway