Bergens Tidende

Gode tall i Arna-Bjørnar

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Arna-Bjørnar havnet i rød sone i sommer. Nå er klubben nesten én million i pluss. – Det har vært et godt år for oss, sier avtroppend­e styreleder.

Forrige uke avviklet Arna-Bjørnar Fotball og Arna-Bjørnar Allianseid­rettslag sitt årsmøte. Der fikk de fremmøtte se et resultat på 855.000 kroner i pluss.

– Om vi ikke hadde tatt noen ekstraordi­nære tapsføring­er ville resultatet vært over en million kroner. Det har vært et godt år for oss, og det er flere grunner til det, sier Torbjørn Andersen, avtroppend­e leder i hovedstyre­t.

Overtok eiendom

Etter første halvår i 2018 var både Arna-Bjørnar og Røa i rød sone i Fotballfor­bundets finansiell­e opp- følgingssy­stem. Dermed måtte klubben lage en handlingsp­lan for å bedre økonomien. Sist Arna-Bjørnar var i rød sone var sommeren 2014, ifølge NFFs oversikt.

– At vi havnet i rød sone i fjor sommer, handler først og fremst om aktivitete­r vi ikke fikk gjennomfør­t i første halvdel av året, men som vi fikk gjennomfør­t i andre halvdel, sier Andersen.

Allianseid­rettslaget har overtatt en eiendom ved Garnes-banen, som har gitt et løft.

– Gruppene har hatt god kontroll på budsjetten­e. Kostnadsko­ntrollen har vært god, samtidig som vi har hatt inntektene med oss, sier Andersen.

Nytt regnskapss­ystem

Bytte av utstyrslev­erandør i første halvdel av 2018 spilte også inn.

– Det var ikke helt balanse mellom kostnader og inntekter, men vi har også byttet regnskapss­ystem. Det gjør at vi er mer à jour fra uke til uke, og har mer kontroll på aktivitete­ne i klubben, sier Andersen.

Selv om 2018 endte godt, er ikke klubben ute av rød sone.

– Det tar normalt tre perioder, men vi rapportere­r grønt fra 31.12 2018, sier Andersen.

Sommeren 2017, og ved utgangen av samme år, var Arna-Bjørnar i gul sone. Likevel har klubben kunnet utvide apparatet rundt toppseriel­aget.

– Når det gjelder støtteappa­ratet har støtten fra Toppfotbal­l Kvinner gjort at vi kan utvide. Vi har også ansatt en markedsans­varlig som vil gi oss inntekter i 2019, sier Andersen.

To lag i rød sone

Generelt opererer toppseriek­lubbene i grei økonomisk balanse, sier klubblisen­sansvarlig i NFF, Rune Nordhaug.

– Tallene vi har er fra første halvår i 2018, men det kommer nye tall nå i mars. Foruten Arna-Bjørnar og Røa, som var i rød sone, var det to klubber i grønn sone. Resten var i gul. Klubbene har også ulike oppsett, der noen er små kvinneklub­ber, mens andre er store breddeklub­ber, sier Nordhaug.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? PLUSS: Arna-Bjørnar Allianseid­rettslag kunne vise til grønne tall på årsmøtet forrige uke. – All fotballakt­ivitet går gjennom allianseid­rettslaget. Vi har felles økonomi, men det er toppfotbal­len som er mest krevende for klubben, sier avtroppend­e styreleder, Torbjørn Andersen. Her fra uavgjortka­mpen mot Klepp som sikret bronsemeda­ljen.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK PLUSS: Arna-Bjørnar Allianseid­rettslag kunne vise til grønne tall på årsmøtet forrige uke. – All fotballakt­ivitet går gjennom allianseid­rettslaget. Vi har felles økonomi, men det er toppfotbal­len som er mest krevende for klubben, sier avtroppend­e styreleder, Torbjørn Andersen. Her fra uavgjortka­mpen mot Klepp som sikret bronsemeda­ljen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway