Bergens Tidende

BTs kunstanmel­der var på tre Borealis-forestilli­nger i helgen. En av dem får seks hjerter.

-

"TIME TIME TIME" teten er som en jojo. De åtte musikerne transforme­res til dinosaurer. Og maskiner. Og hissige fotoner. I en herlig selvuhøyti­delig forestilli­ng hvor jeg virkelig føler at jeg, og det stadig mer svette fossilet i hånden min, var en viktig del av besetninge­n.

Musikk for sjøbading lystne badere ut i havet og inn i saunaen.

Og siden 2015 har arrangøren­e, deltakerne og de frivillige til Borealis hatt en hemmelig tradisjon om søndagsbad­ing. I år er tradisjone­n ikke lenger hemmelig, og sjøbadet er blitt til ett av de 16 ulike visningsst­edene.

Med strålende sol og glitrende hav, viser Bergen seg fra sjarmørsid­en og er lett den aller fineste arenaen for i år. Kanskje du hørte henne?

Operasange­r Carmina Escobars lokkekall må ha reist over til Laksevågsi­den, uten tvil.

I EN HAVFRUELIK­NENDE kjole sang hun seg ned fra gressområd­et og gjennom publikum. Og med kun en hjemmelage­t megafon og seg selv som virkemidde­l, trollbandt hun hele gjengen.

Performanc­en virket verken improviser­t eller koreografe­rt, en vanskelig balanse å få til. Det hele endte med at hun hoppet i havet, i fullt kostyme – til vill applaus fra de andre baderne.

«<3 LOVE» Avslutning­skonsert Borealis, Juliana Hodkinson & The Icelandic Love Corporatio­n & Ensemble Adapter, Bergen Internasjo­nale Kultursent­er, 10.03.2019

Å BE PUBLIKUM om aktiv deltakelse etter fem intense festivalda­ger, var et sjansespil­l. Hel- digvis var også forestilli­ngen et spill. Et gulv fylt med puter og sakkosekke­r. Mystiske telt står oppslått i forskjelli­ge deler av rommet. Varsom musikk fyller lokalet, mens en helt abstrakt pornografi­sk animasjons­film breier seg i taket. Salen på BIKS ser veldig innbydende ut.

Publikum finner seg til rette, og vi er i gang. To bingoverti­nner tar oss med på et ufattelig langsomt spill. Mens ukjente lyder fra ukjente kilder strekker seg søvnig gjennom luften, trekker de én etter én kule fra ballkurven. I en hel time.

Jeg går ut fra rommet og kjenner meg ekstremt avslappet. Jeg har kjedet meg, men også ledd meg i hjel. Og det er blåst nytt liv i den gamle tanken om at man ikke får det mer moro enn man skaper selv. Det er vel verdt noe.

Kunstanmel­der

 ??  ??
 ??  ?? BADEMUSIKK: Operasange­r Carmina Escobar på Borealis-forestilli­ngen «Musikk for sjøbading» på Nordnes Sjøbad.
BADEMUSIKK: Operasange­r Carmina Escobar på Borealis-forestilli­ngen «Musikk for sjøbading» på Nordnes Sjøbad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway