Bergens Tidende

Resett henger ut dommere

- ØIVIND BERGH Samfunnsde­battatant og av Arbeiderpa­rtiet i Bergen AXEL FJELD Meddommer i tingretten og medlem av Arbeiderpa­rtiet i Bergen

Dette er rett og slett farlig.

DETTE ER ERFARINGSM­ESSIG rett og slett farlig, og det er nok redaksjone­n klar over. Det er farlig dels fordi dommere eller vitner faktisk kan bli plaget for å gjøre jobben sin. Det er kanskje enda farligere som signal: Om vi i Resett ikke liker dommen, blåser vi i hundefløyt­en og setter mobben vår etter dommerne. Som ansvarlig redaktør er Helge Lurås ansvarlig for alt som publiseres anonymt på denne bloggen. Det å på denne måten oppfordre til trakasseri­ng av dommere kan være straffbart, og i så fall bør Helge Lurås være straffemyn­dighetenes adressat. SVAR FRA RESETT,

VED REDAKTØR HELGE LURÅS:

Resett mener den utvidede hatytrings­lovgivning­en i Norge reiser viktige prinsipiel­le spørsmål. Det berører sentrale verdier knyttet til frihet og demokrati. For dem som tiltales og dømmes er omkostning­ene store. Slike dommer er med å danne presedens.

DET ER VIKTIG at disse dommene ikke oppfattes som gjort av ansiktsløs­e utøvere av statens makt og at de avgjørelse­ne som fattes av retten gjøres med tilstrekke­lig bevissthet om alvor og konsekven- ser. Muligheten for at påtaleansv­arlige og rettens medlemmer blir identifise­rt, vil styrke folks alminnelig­e rettsfølel­se. Hvem som sto på byline da vi gjenga dommen i sin helhet, er helt uvesentlig. Den ble publisert på direkte ordre fra meg som ansvarlig redaktør. Vi har nå endret byline slik at det er mitt navn som står oppført. Det er uansett ryddigst slik. Påstandene om at vi har gitt noen en «marsjordre» faller på sin egen urimelighe­t. BT burde holde seg for god til å publisere den typen konspirasj­onsteorier om en annen medieaktør.

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX ?? BLE HETSET: En 70 år gammel kvinne fra Bergen ble nylig dømt for å ha kalt Sumaya Jirde Ali (bildet) en «korrupt kakerlakk». Nettavisen Resett har fremhevet navnene til dommeren og meddommern­e.
FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX BLE HETSET: En 70 år gammel kvinne fra Bergen ble nylig dømt for å ha kalt Sumaya Jirde Ali (bildet) en «korrupt kakerlakk». Nettavisen Resett har fremhevet navnene til dommeren og meddommern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway