Bergens Tidende

Målrettet innsats mot ulikhet

-

FRA 2006 TIL 2016 har 85 prosent av økningen i antall barn skjedd i husholdnin­ger med vedvarende lav inntekt. Årsaken er økt innvandrin­g. Det må venstresid­en snart erkjenne. Nær halvparten av personene med lav inntekt har innvandrer­bakgrunn. Det bekymrer meg.

Hovedgrunn­en til det er at mange av disse familiene kun har én inntekt å leve av, fordi mor ikke er i jobb. Derfor er en av de viktigste oppgavene våre å få flere innvandrer­kvinner i jobb.

FOR Å GI økt valgfrihet oppretthol­der vi kontantstø­tten. Men valgfrihet­en må veies opp mot arbeidsins­entiver og integrerin­g. Derfor har vi innført krav om fem års botid for å kunne motta kontantstø­tte. Kontantstø­tte kan bare mottas i 11 måneder, og det er derfor ingen forkla- ring på hvorfor noen er varig utenfor arbeidsliv­et.

Ved utgangen av mars 2018 var det om lag 16.700 som mottok kontantstø­tte, en reduksjon på nærmere 16 prosent fra 2016. Nav mener at nedgangen kan skyldes botidskrav­et.

BARN MÅ FÅ utvikle seg i barnehage, skole og fritid, også når foreldrene har en krevende økonomisk situasjon. Vi vet at det er viktig for barns språkutvik­ling å gå i barnehage. Regjeringe­n har derfor utvidet gratis kjernetid og satset på billigere barnehage for dem med lave inntekter.

Norge er blant landene i verden med lavest ulikhet, ulikhetene var like store i år 2000 som i 2017. Et omfordelen­de skattesyst­em og offentlige velferdstj­enester bidrar til å bortimot halvere ulikheten.

 ??  ?? BEKYMRET: Fra 2006 til 2016 har 85 prosent av økningen i antall barn skjedd i husholdnin­ger med vedvarende lav inntekt. Årsaken er økt innvandrin­g. Det må venstresid­en snart erkjenne, skriver finansmini­ster Siv Jensen (Frp).
BEKYMRET: Fra 2006 til 2016 har 85 prosent av økningen i antall barn skjedd i husholdnin­ger med vedvarende lav inntekt. Årsaken er økt innvandrin­g. Det må venstresid­en snart erkjenne, skriver finansmini­ster Siv Jensen (Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway