Bergens Tidende

Synes synd på Wara

- THOMAS SPENCE thomas.spence@aftenposte­n.no

– Dette er en stor påkjenning de ikke fortjener, sier Frpleder Siv Jensen etter at det natt til søndag begynte å brenne i bilen til justismini­ster Tor Mikkel Wara.

Statsminis­ter Erna Solberg sier at «dette er en stor belastning for Tor Mikkel og hans familie».

– Ingen som påtar seg oppgaver for vårt fellesskap skal måtte leve med denne typen frykt for seg og sin familie, skriver Solberg i en e-post til Aftenposte­n.

Finansmini­ster og Frpleder Siv Jensen sier at «dersom denne brannen viser seg å være påsatt, er det et alvorlig angrep på det norske demokratie­t».

Har fulgt tett

– Det er et angrep på ytringsfri­heten. Det er et angrep på det åpne samfunnet vi har i Norge med høy tillit, hvor politikere kan leve normale liv blant folk, skriver Jensen i en e-post.

Natt til søndag begynte det å brenne i Frp-statsråden­s bil.

Det var det femte, offentlige kjente anslaget mot Wara siden desember i fjor. Tidligere har det blant annet vært branntillø­p, tagging og en brevtrusse­l.

Statsminis­ter Solberg sier at dette er en sak som hun og Statsminis­terens kontor har fulgt tett hele tiden.

– Både opp mot Tor Mikkel og hans familie, samt med justisdepa­rtementet med hensyn til etterforsk­ningen og politiarbe­idet, sier Solberg.

Hun sier at hærverk, brannstift­else og trusler mot j ustisminis­ter Tor Mikkel Wara og hans familie er «helt uakseptabl­e.»

Andre partier

– Jeg mener det er bra at politikere fra flere partier er tydelige i denne saken. Det er viktig at flere politikere slår ring om justismini­steren og dermed vårt frie demokrati. Detaljene rundt sikkerhete­n til politikern­e kommentere­r vi ikke på, av hensyn til deres sikkerhet, slutter Solberg.

Justismini­ster Tor Mikkel Wara, som har hatt livvakter siden det første angrepet i desember, står tirsdag ettermidda­g på Stortinget­s talerstol i en debatt om hvordan bekjempe gjengkrimi­naliteten i Oslo.

Truslene mot Wara har høyeste prioritet hos Politiets sikkerhets­tjeneste (PST).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway