Bergens Tidende

Bø fikk kjeft av skytetrene­ren

-

Johannes Thingnes Bø fikk orden på ståendesky­tingen akkurat i tide til å gå Norge inn til gull på den ferske VM-øvelsen single blandet stafett.

Stryningen hadde gjort det unødvendig spennende da han bommet tre ganger på sin første stående serie og sendte Marte Olsbu Røiseland ut på tredje etappe på 6.-plass, 20,5 sekunder bak ledende Ukraina.

Da gikk det også en kule varmt både hos Bø selv og hos skytetrene­r Siegfried Mazet.

– Siegfried ble sint på meg. Jeg sa at jeg ble for sein på skuddene, og da sa han «det var det jeg fortalte deg under innskyting­en». Så han ba meg om å skjerpe meg, forklarte mannen som så langt har plukket med seg tre gull og et sølv i VM i Östersund.

– I sjokkmodus

Det har imidlertid dukket opp et problem de siste ukene, og det er blitt enda tydeligere under VM: Bøs form på stående skyting er absolutt ikke der den bør være. Samtidig skjøt både han og Røiseland akkurat godt nok til at de to sterke skiløperne hentet hjem gullet.

– Jeg kan vel kalle meg litt supermann på siste stående, men jeg var ikke noen supermann på førstetapp­en, oppsummert­e han.

– Hva tenkte du da du så at alle blinkene gikk i hvitt på siste skyting, da?

– Jeg gikk jo i sjokkmodus. Mirakler kan skje her i Östersund, gliste han bredt.

Og 25-åringen virker ikke spesielt bekymret foran helgens øvelser.

– Jeg har ikke vært stresset eller nervøs. Det er rutinen som ligger i bunn, og jeg føler nesten at jeg har vært for lite preget (av skytingen). Så i dag fikk jeg gnisten som skulle til for å vekke tenningsni­vået.

Morsom øvelse

Bø hyller den ferske VM-øvelsen single blandet stafett.

– Det er en fascineren­de øvelse, det her. Du er så oppi det og så heit. Jeg rakk nesten ikke å tenke noe før jeg var i mål. Marte gikk veldig bra på ski, så hun klarte å gå oss opp i teten igjen. Og så pling, så var vi ferdig. Jeg husker ikke så mye egentlig, sa han rett etter løpet.

– Jeg har ikke sett på TV-bildene, men det var i hvert fall mange lag som kjempet i teten, og det var vekslinger hele tiden. Jeg tror alle (på stadion) hadde høy puls i en halvtime.

Også Røiseland hadde en svært god opplevelse på parstafett­en. Hun har trøblet litt i de individuel­le rennene, men rasket med seg to gullmedalj­er i mixed-stafettene.

– Det var hektisk, et rotterace fra start til mål. Og det skytes så raskt, så jeg følte hele tiden at jeg ble liggende litt «på halen». Men jeg klarte å gjøre jobben min, så da gikk det bra til slutt, sa hun.

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD, SCANPIX ?? GULL: Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland gikk Norge inn til gull i single mixed stafett.
FOTO: LISE ÅSERUD, SCANPIX GULL: Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland gikk Norge inn til gull i single mixed stafett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway