Bergens Tidende

Studerer i Utrecht: Syklet forbi trikken, så hørte jeg skudd

- ARNE EDVARDSEN arne.edvardsen@bt.no

Bendik Flåt Aas (24) havnet midt i dramaet da den nederlands­ke byen Utrecht i formiddag ble utsatt for det politiet mener kan være terror.

Studenten, som har bodd fire år i Bergen, studerer for tiden ved Universite­tet i Utrecht. Han flyttet til Nederland høsten 2018.

– Jeg var på vei fra hjemstedet mitt til universite­tet. Det er en strekning som det tar 15–20 minutter å sykle. Jeg passerte trikken der skytingen fant sted. Bare noen sekunder seinere hørte jeg flere skudd, sier Aas (bildet).

Trodde det var fyrverkeri

Han trodde at det var ungdommer som lekte seg meg fyrverkeri fra nyttårsaft­en, og syklet videre til forelesnin­gen. Fremme på universite­tet skjønte han at det ikke var lyder fra fyrverkeri han hadde hørt.

– Plutselig begynte det å strømme på med meldinger om at det var skyting på en trikk. Det kom en del motstriden­de meldinger om hva som hadde skjedd, men jeg oppfattet etter hvert at dette kunne være et mulig terrorangr­ep, sier Aas.

Holdt seg på Universite­tet

Han fikk meldt hjem til familie og venner at han var i sikkerhet på universite­tet.

– Akkurat nå har vi forbud mot å bevege oss ut av bygningen. Ingen får gå ut og heller ingen komme inn, fortalte sier Aas mandag.

Han mener at han var et par hundre meter fra trikken da han hørte skudd.

– Dette ble en veldig annerledes dag enn det jeg hadde trodd. En tenker jo alltid at slike ting ikke skjer i nærheten av der en befinner seg selv, men i dag kom jeg ganske så tett på denne ubehagelig­e opplevelse­n, sier Aas.

Etter det Aas har fått opplyst er det en del sperringer i området der han bor i Utrecht.

– Vi er blitt fortalt at det pågår en stor jakt på den eller de som står bak skytingen. Jeg vet ikke om jeg kommer meg hjem til natten. Kanskje jeg må overnatte hos kjæresten, sier Aas, som opprinneli­g er sørlending.

Aas sier at han og medstudent­ene har tatt skytingen i sentrum av Utrecht med fatning.

– Vi er rolige og føler oss trygge der vi er nå, forteller 24-åringen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway