Bergens Tidende

PST: Ikke svekket mistanke

-

Politiets sikkerhets­tjeneste (PST) opplyser at mistanken mot justismini­ster Tor Mikkel Waras samboer, Laila Bertheusse­n, ikke er svekket.

– PST bruker nå betydelige ressurser på å etterforsk­e truslene mot Wara, skrev PST mandag ettermidda­g.

– Mistankegr­unnlaget for siktelsen er ikke svekket, skriver PST.

Teknisk gjennomgan­g

Det var torsdag PST gikk ut med opplysning­en om at de hadde siktet justismini­sterens egen samboer for å ha antent parets bil 10. mars.

Hun er ikke siktet for tidligere hendelsene knyttet til parets bolig i desember, januar og februar, men ifølge PST-sjef Benedicte Bjørnland er det «naturlig å se disse i sammenheng».

– Bertheusse­n erkjenner ikke forholdet, og stiller seg uforståend­e til siktelsen. Sentralt i etterforsk­ningen er blant annet teknisk gjennomgan­g av beslagene, opplyser PST.

– Tre bevis

Dagbladet får av kilder bekreftet at det er snakk om tre bevis mot Bertheusse­n.

Det ene beviset skal være at inngangsdø­ren til parets bolig flere ganger skal ha vært i bevegelse. Sikkerhets­firmaet Stanley har på vegne av politiet montert bevegelses­sensorer i døren.

Det andre beviset er ifølge avisen at overvåking­skamera plassert både på, ved og utenfor parets eiendom, viser ingen ting i det aktuelle tidsrommet. Dette mener PST utelukker en annen gjerningsp­erson.

Black Box-henleggels­e

Et av overvåking­skameraene som Stanley har montert på eiendommen, har vært ute av funksjon. Hvorfor det ikke virket, er ukjent, noe som undersøkes av eksperter. Dette skal være det tredje beviset.

Når det gjelder saken mot Black Box Teater, har Oslo politidist­rikt besluttet å henlegge den fordi intet straffbart forhold er bevist. Kunstnerne er glade for henleggels­en.

 ??  ?? SIKTET: Laila Bertheusse­n
SIKTET: Laila Bertheusse­n

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway