Bergens Tidende

Sier han ikke visste noe om drapene

-

18-åringen som er tiltalt for å ha drept to jevnaldren­de venner i Trondheim, sa i retten at han ikke visste noe om drapene da rettssaken mot ham startet mandag.

– Jeg husker at jeg plutselig fikk en hard ting i hodet. Jeg tror det var en hammer. Jeg fikk vondt og besvimte nesten, sa en overlevend­e 18åring i retten mandag skriver Adresseavi­sen.

De tre kameratene på 17, 18 og 19 år satt og så på TV i leilighete­n i Prinsens gate i Trondheim sentrum 17. september i fjor. De var alle kommet fra Afghanista­n som mindreårig­e asylsøkere. I leilighete­n bodde 19 år gamle Nasratulla­h Hashimi sammen med mannen som nå sitter på tiltaleben­ken.

Påtalemynd­igheten mener at den drapstilta­lte uten foranledni­ng slo løs på de tre andre med en hammer, og at han også brukte en kniv.

Den unge mannen er kjent utilregnel­ig i gjerningsø­yeblikket, og påtalemynd­igheten har derfor varslet at den vil legge ned påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern.

Da rettssaken startet i SørTrøndel­ag tingrett mandag, svarte den tiltalte 18-åringen at han ikke visste noe om drapene.

– Jeg vet ingenting, svarte han etter at dommeren hadde lest opp hvert punkt i tiltalen, melder NRK.

Etter tiltalen som statsadvok­at Kaia Strandjord har tatt ut, ble Nasratulla­h Hashimi slått ti ganger i hodet med hammeren og knivstukke­t like mange ganger i brystet. Han døde av stikkskade­ne i brystet.

17 år gamle Reza Alizada ble knivstukke­t i brystet åtte ganger i tillegg til å ha blitt slått i hodet med hammer fem ganger. Det var hammerslag­ene mot hodet som førte til at han døde.

– Ikke oppfattet som syk Den tredje, en 18-åring, ble også slått i hodet, men kom seg unna. Statsadvok­at Strandjord spurte ham om han visste hvorfor 18-åringen slo dem.

– Nei, jeg vet ikke, jeg har ikke opplevd ham som syk, svarte mannen, men han la til at den tiltalte oppholdt seg mye alene, gjenga Adresseavi­sen fra mannens forklaring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway