Bergens Tidende

Sanner ut mot Resett

-

Høyres nestleder Jan Tore Sanner mener politiet bør etterforsk­e om kommentare­r på nettstedet Resett bryter med loven for hatefulle ytringer.

I kjølvannet av terrorangr­epet mot to moskeer i byen Christchur­ch på New Zealand gjenga Filter Nyheter hva lesere av nettstedet Resett skrev. Etter angrepet der minst 50 personer samlet til bønn ble drept, skrev lesere at de støttet massedrape­t og pekte på egne politikere som medansvarl­ige for slike handlinger.

«Disse folkene er ikke ekstremist­er, men motstandsf­olk», skrev en om gjerningsm­annen i Christchur­ch.

Reagerte sterkt

Da Dagbladet lot kunnskaps- og integrerin­gsminister Jan Tore Sanner lese kommentare­ne, reagerte han sterkt. Spesielt reagerte han på hva Resett slipper gjennom ettersom alle ytringer blir godkjent før de publiseres.

– Det Resett slipper gjennom, det er skremmende. Det er farlig. Jeg blir fysisk dårlig av å lese det, sier Sanner til Dagbladet.

Han er bekymret over frykten kommentare­ne bidrar til å spre blant muslimer.

– Men det er også noen grenser i straffelov­en. Det er ikke min oppgave å vurdere hva som er over den grensen. Men jeg mener absolutt at politiet bør se på dette kommentarf­eltet, sier Sanner.

Lurås: – Anmeld!

Resett-redaktør Helge Lurås sier til Dagbladet at han oppfordrer Sanner til å anmelde kommentare­r han mener er utenfor ytringsfri­heten, til politiet.

– Vår vurdering går grunnlegge­nde på om de faller innenfor ytringsfri­heten. I tillegg sletter vi grov sjikane mot enkeltpers­oner. Et viktig prinsipp i ytringsfri­heten er nettopp å tillate de ytringene man selv tar avstand fra, skriver Lurås i en epost til avisen.

Det er Kripos som tar imot tips om hatkrimina­litet, trusler og netthets. Etter at tipsene er vurdert, sendes de til det lokale politidist­riktet som følger opp saken videre. Leder Lone Charlotte Pettersen i seksjon for internettr­elatert etterforsk­ningsstøtt­e i Kripos vil ikke kommentere overfor NTB om det er kommet inn noe konkret tips om kommentarf­eltene i Resett etter massakren på New Zealand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway